Yearly Archives: 2010

Java e Historisë

Prej datës 22-26. XI. 2010 u mbajt java e Historisë. Gjatë javës së Historisë nxënësit tanë kanë sjellur shumë projekte të periudhave të ndryshme, më përmbajtje të ndryshme si në aspektin shtetëror ashtu edhe në atë botëror.

Shkolla u stolis më projekte gjithashtu edhe klasat por gjithë kjo ishte një paraprirje e festave të nëntorit ku shumica e projekteve u fokusuan në këtë ngjarje të madhe për popullin tonë. Por vlen të theksohet së gjatë atyre ditëve u mbajten edhe garat në lëndën e Historisë, ku pas një gare të suksesshme ndërmjet klasave të 10-ta, ku 10d zuri vendin e parë kurse prej të 9-ve për gara të metutjeshme për në finale më të miret ishin 9b.

Pra ne finale u ndeshen 9b dhe 10d. Fillimi ishte prej 10 pyetjeve d.t.th pyetje të pergjithshme-gjenerale te cilët dolen barazë por menjëherë vazhduam me pyetje shtesë edhe nga 9 pyetje ku me të suksesshmit dolën 10d dhe fituan vendin e parë si Aurora Arifi, Ardi Zejnullahu dhe Lirandë Pira, kurse vendin e dytë 9b si Ali Hoti, Fiona Polloshka dhe Fjolla Mjaku. Më në fund unë i falenderoj të gjithë nxënësit tanë që kanë kontribuar në këtë drejtim si në gara poashtu edhe me projekte.

Flag Day

Due to Flag Day on November, 28 2010, Albanian Department of Mehmet Akif College has prepared a programme including songs, music, sketch and award presentation at the Confrence Hall at MAC.
Our teachers, students and parents are invited to the activity at 13:30 on Friday.

Physics Competition

phys_compThe phsics competition between 10 graders were held on November 5, 2010.
After a wonderful race, 10E students Diedon, Jon and Mirlinda got the 1st place
by taking 165 points.
10C students Venera, Jakup and Dhurim got the 2nd place by 135points and
10B students Besart and Vanesa got the 3rd place by 130points.
THANKS FOR ALL COMPETITORS.

more photos

Sport

Aktiviteti nga lënda e edukatës fizike

Turniri i futbollit

Turniri i futbollit ka filluar më datën 11/10/2010 dhe ka mbaruar me datën 09/11/2010
Ekipet që shkuan në finale janë:

Vendi i tretë kl. 12-D
Vendi i dytë kl. 12-B
Vendi i parë kl. 11-D

Physics Competition

physicsThe first stage of Physics Competition among 10th Graders will start on Friday, 29 October 2010 by Test Exam.