Yearly Archives: 2011

Prezentim – debat në lëndën e Filozofisë

filozofiNë vargun e aktiviteteve të organizuara nga kolegji “Mehmet Akif”, më datën 07.12.2011 në bashkpunim me Universitetin e Prishtinës, përkatësisht me Departamentin e Filozofisë u organizua një prezentim në formë debati nga profesori i filozofisë Arber Ymeri dhe profesoresha e Universitetit të Prishtinës Hasnije Ilazi. Tema për diskutim ishin dy: Globalizimi dhe ndikimi i tij në fushën e politikës, ekonomisë dhe të kulturës, temë kjo e prezantuar nga nxënësit e Kolegjit “Mehmet Akif”, dhe tema e dytë ishte Globalizimi dhe Identiteti gjinorë, e prezantuar nga studentët e Departamentit te Filozofisë.
Pasiqë fenomeni i globalizimit secilën here po vjen duke u bërë më i rëndësishëm dhe rreth këtij fenomeni po botohen libra të shumtë dhe po mbahen debate mjaft të rëndësishme si në fushën akademike, po ashtu edhe në atë shkencore. Nëpërmjet këtij prezantim-debati u përpoqëm të japim një kontribut të vogël rreth këtij fenomeni.
Këtë prezantim e pasuroi edhe bashkangjitja e një dokumenti të përgaditur nga nxënësit e kolegjit tonë.

more photos

3D MMC

3dmmc2The Chemistry Department is organizing a 3D MMC for all 9, 10, 11 and 12 grade students.

Festë për Ditën e Flamurit

28nentorNë shkollën tonë është bërë traditë që të organizohen festa shumë të bukura dhe madhështore në ditët e veçanta kombëtare dhe ditët tjera të rëndësishme.

Një organizim i tillë dinjitoz ishte edhe në Ditën e Flamurit, më 28 Nëntor.

more photos

Final Results of Maths Competition

maths3The competition that was organized by maths department is finished. Finalist were awarded with certificates and gifts. Congratulations to all competitors.

more photos

Të Parët e Botës në Shkencë nga Kosova

inespoNxënësit e shkollës sonë Rron Rexha dhe Lorik Fazlija kanë marrë pjesë në olimpiadën ndërkombëtare  të INESPO-së (International Environment Scientific Project Olympiad), në Utrecht  të Holandës nga data 26.06.2011 deri më 01.07.2011. Ata në këtë olimpiadë paraqitën projektin “Pastrimi i ujit të Kishnicës” per dy ditë rreshtë para qytetarëve holandez dhe para jurisë e cila perbëhej nga profesorët e Universitetit të Utrecht-it.  Në mesin e 42 shteteve finaliste, nxënësit e shkollës sonë u vlerësuan fitues te INESPO-së dhe u shpërblyen me vendin e pare.

more photos