Monthly Archives: November 2011

Festë për Ditën e Flamurit

28nentorNë shkollën tonë është bërë traditë që të organizohen festa shumë të bukura dhe madhështore në ditët e veçanta kombëtare dhe ditët tjera të rëndësishme.

Një organizim i tillë dinjitoz ishte edhe në Ditën e Flamurit, më 28 Nëntor.

more photos

Final Results of Maths Competition

maths3The competition that was organized by maths department is finished. Finalist were awarded with certificates and gifts. Congratulations to all competitors.

more photos

Të Parët e Botës në Shkencë nga Kosova

inespoNxënësit e shkollës sonë Rron Rexha dhe Lorik Fazlija kanë marrë pjesë në olimpiadën ndërkombëtare  të INESPO-së (International Environment Scientific Project Olympiad), në Utrecht  të Holandës nga data 26.06.2011 deri më 01.07.2011. Ata në këtë olimpiadë paraqitën projektin “Pastrimi i ujit të Kishnicës” per dy ditë rreshtë para qytetarëve holandez dhe para jurisë e cila perbëhej nga profesorët e Universitetit të Utrecht-it.  Në mesin e 42 shteteve finaliste, nxënësit e shkollës sonë u vlerësuan fitues te INESPO-së dhe u shpërblyen me vendin e pare.

more photos

Football Tournament

footballPhysical education teachers organized a football tournament that all the classes of our school participated. The final match of the tournament was played between 11 A and 12 E classes. 12 E won the play and was the champion. Congratulations to all the classes that were a part of this game.

more photos

Z. Demaçi dhe znj. Brovina në mesin e nxënësve të Kolegjit

ademaciMe ftesë dhe nën organizim të prof. Lumnie Thaçi-Halili, dy personalitete të njohura të Kosovës, z Adem Demaçi dhe znj. Flora Brovina, më datën 16 nëntor 2011, morën pjesë në një takim me nxënës në Kolegjin “Mehmet Akif” në Prishtinë. Mysafirët, i priti drejtori i Kolegjit, z. Jusuf Karabinaj, e më pastaj në emër të drejtorisë së shkollës, atyre u dëshiroi mirëseardhje organizatorja e takimit, prof. Lumnie. Interesimi dhe kërshëria e nxënësve të pranishëm ishte e madhe për t’u njohur edhe më shumë me veprimtarinë dhe jetën e këtyre dy figurave të shquara të letërsisë, të qëndresës dhe të lirisë së Kosovës. Në fillim të takimit, u lexuan në pika të shkurtra biografia e z. Adem Demaçi dhe e znj. Flora Brovina:

more photos