Monthly Archives: March 2013

Garat e Diturisë në Lëndën e Gjeografisë

Në kuadër të javës së Gjeografisë si pjesë e organizimeve ishin edhe garat e diturisë në lëndën e Gjeografisë. Nga 27 klasët që garuan me njëra tjetrën, në rrethin e parë për në gjysmë finale u kualifikuan 10 klasë të cilat garuan për rrethin final ku u kualifikuan klasët që fituan më së shumti pikë dhe ishin klasët 10A, 11E, 11B.

More Photos

KFOR Visited Our School

kforKomandanti i KFOR-it  në  Kosovë   gjeneral  Volker Halbauer  vizitoi Kolegjin Mehmet Akif së bashku me disa trupa të tjerë të KFOR-it. Me këtë rast vizituan  objektin e Kolegjit  si labaratorin e kimisë, fizikës, biologjisë, kompijuterave  dhe kabinetet e gjuhëve, ku takoi dhe bisedoi edhe me nxënësit e shkollës.
Për nder të vizitës së KFOR-it në kolegjin tonë u shtrua një drek në të cilën morrën pjesë; drejtori gjeneral i Gulistan-it  z.Mustafa Erdem, drejtori i Kolegjit Mehmet Akif z. Yusuf Karabina  si dhe zv.drejtorat.

More Photos

Visit to Ambassador of Turkey

Our students visited Ambassadbuyukelci8martor of Turkey Ms. Songul Ozan for 8 March International Women’s Day.

More Photos

Visit to Parliament

parliamentTë mërkurën më datë 13 mars në objektin e Kuvendit të Republikës së Kosovës, Grupi i Grave Deputete në bashkëpunim me NDI (National Democratic Institute), organizuan një tryezë të rrumbullakët ku u diskutua mbi kushtet e jetesës së komunitetin e personave me aftësi të kufizuara, me theks të veçantë te vajzat dhe gratë pjesëtare të këtij komuniteti. Tryeza e rrumbullakët u udhëhoq nga Deputetja e Kuvendit të Kosovës Znj. Flora Brovina – kryetare e panelit I cili përbëhej nga deputete të tjera femra, zyrtarë të Ministrisë së Arsimit dhe Ministrisë së Mirëqenies Sociale. Të pranishëm ishin edhe pjesëtarë të komunitetit me nevoja të veçanta, njëherësh edhe anëtarë të shoqatave përkatëse. Grupi I nxënëseve të Kolegjit Mehmet Akif me ftesë nga Deputetja e Kuvendit të Kosovës,  anëtare e Grupit të Grave Deputete, Znj. Teuta Sahatqija, pati nderin e veçantë të ndjek nga afër bisedimet në këtë tryezë. Pjesëmarrja në këtë tryezë është një përvojë e re dhe që la shumë mbresa te nxënëset tona.

More Photos

Kosovar Mathematical Olympiad

On March 3, 2012, students from all kosovo participated in Kosovar Mathematical omkOlympiad (KMO, Prishtina)

Grade 9
1st     PlaceDoruntina Sylejmani

Grade 10
2nd     Place Arbana Behluli
5th PlaceBardh Raci

We congratulate our students for their outstanding performance in this rigorous and demanding competition and we wish them much success in the upcoming exams.

More Photos