ISPRO 2014

ispro2014Studentet kosovarë nga kolegji Mehmet akif Behar Hyseni dhe Drijon Hasani kanë fituar vendin e parë në garat shkencore ISPrO (International Science Project Olympiad) të cilat janë mbajtur në Xhakarta të indonezisë. Keto gara janë orgnizuar në lëndet e biologjisë, kimisë fizikës teknologjisë dhe mjedisit. Dy nxënësit kosovarë morën pjesë me projektin e tyre shkencor në lëndën e kimisë i cili ishte “Heqja e monoksidit të karbonit duke perdorur hemboglobinën si biofilter”( the removal of carbon monoxide in hemoglobin as a biofilter ) dhe si rezultat moren medaljen e artë.

more photos