Monthly Archives: October 2014

Physics Competition 2014

1st stage of physics competition among 10th grades took place on October 23, 2014.

Finalists:

 • Albina Hajdari – 10E
 • Dorina Kapuci – 10E
 • Rinor Hajrizi – 10E
 • Fulutra Shabani – 10D
 • Edon Budakova – 10D
 • Fitim Hajredini – 10D
 • Agnesë Abdyli – 10A
 • Gresa Rushiti – 10A
 • Rinor Ukshimi – 10A

2nd stage of the Competition will be on October 31, 2014.

AWARDS:

 • 1st place: Certificate + Medal
 • 2nd place: Certificate + Medal
 • 3rd place: Certificate + Medal

Date: October 31, 2014
Place: RED HALL

more photos

Yearbook 2014

Click to see the Yearbook 2014

Vizitë e Kyretarit të Komunës së Lipjanit

Kryetari z.Imri Ahmeti i shoqëruar me Drejtorin e Arsimit z.Rasim Hasani vizituan Kolegjin “Mehmet Akif” në Lipjan.
Mysafirët u pritën nga Drejtori i Përgjithshëm i Institucioneve Arsimore “Gulistan” z.Mustafa Erdem dhe zv.Drejtor i Përgjithshëm për Arsim z. Yusuf Karabina të cilët fillimisht i njoftuan mysafirët për sistemin e arsimit në institucionet tona.Pastaj i vizituan edhe kabinetet dhe ambientet shkollor me ç’rast mysafirët paten mundësi që të shohin procesin mësimor dhe të bisedojnë me nxënës.

more photos

Olimpiada e gjuhës shqipe

Garë për këngëtarin, recituesin dhe aktorin më të mire në kolegjin “Mehmet Akif” në Lipjan

Aktivi profesional i gjuhës shqipe, nga data 20 tetor, e shpall garën për zgjedhjen e këngëtarit, recituesit dhe aktorit më të mirë të kolegjit “Mehmet Akif” në Lipjan. Të drejtë pjesëmarrjeje kanë të gjithë nxënësit nga klasa e 10-të deri tek e 12-ta. Paraqitja për pjesëmarrje duhet të bëhet në kabinetin e gjuhës shqipe A2 te prof. Shemsije Tigani. Nxënësit kanë të drejtë të konkurojnë me këngë, recitime dhe tekste në gjuhën shqipe, të përzgjedhura nga Aktivi i gjuhës shqipe. Listat e këngëve dhe poezive do t’i marrin në momentin e paraqitjes për konkurim.

Gara do të zhvillohet në tri faza:

 • Faza e parë – më 30 dhe 31 tetor prezentimi i parë para jurisë – përzgjedhja.
 • Faza e dytë – më 13 dhe 14 nëntor gjysmëfinalja- rrethi i ngushtë.
 • Faza e tretë – më 25 nëntor – finalja – fituesit- vendi i parë, i dytë dhe i tretë.

Juria do të përfaqësohet nga profesionistë për të gjitha kategoritë e garës. Për aktorin më të mirë nxënësit mund të konkurojnë edhe në grupe në formë skeqesh, monologu humoristik apo edhe në zhanrin e dramës së shkurtër ose të gjatë deri në 10 min- me temë humori. Tekstet ose skenarët mund t’i sjellin dhe t’i gjejnë vetë, por së pari duhet ta bashkëbisedojnë me prof. përkatës të gjuhës shqipe. Gara më tutje do të vazhdojë ndërmjet të gjitha shkollave të tjera të Gulistanit, por edhe me shkollat tjera të Kosovës. Skeçet më të mira, ose dramat e shkurtëra do të përgatiten në formë programi, duke u plotësuar me këngët dhe recitimet më të mira dhe do të shfaqen gjatë vitit në Teatrin Kombëtar të Prishtinës si dhe në Teatrin e Gjakovës, Gjilanit, Prizrenit dhe Pejës.

Ju urojmë sukses!

MACPRO 2015

 • Application deadline:
  • 16 January 2015
 • Categories:
  • Environment,
  • IT
   • Computer Programming,
   • Web design,
   • Poster design,
   • Short movie,
  • Industrial design
 • Awards:
  • The first 20 % of the projects – Gold medal + Each participant will receive 50 Euros
  • The next 30 % of the projects – Silver medal
  • The next 30 % of the projects – Bronze medal
  • The next 20 % of the projects – Honorable mention

MACPRO 2015