Monthly Archives: November 2014

28 Nëntor

Kolegji “Mehmet Akif” në Lipjan, shfaqi një program artistik për nder të 28 Nëntorit, festës së Pavarësisë së Shqipërisë. Kjo festë u organizua nga profesoresha e gjuhës shqipe Hajrije Krasniqi në bashkëpunim me profesoreshat Hatifete Raçi, Labinota Dervishi, dhe në mbështetje të madhe të drejtorit të shkollës Hakan Colaker si dhe zv. drejtorit Gokhan Aydemir.
Në program ishin të pranishëm shumë prindër, drejtori i shkollës Mustafa Erdem, Yusuf Karabina, zv. drejtorët, shumë profesorë të shkollës dhe nxënës.
Atmosferën e gjallëroi vallja e Bareshës e realizuar nga nxënësit e klasës 12 E, prezentimi i aktiviteteve të ndryshme të organizuara nga kolegji Mehmet Akif, i përgatitur nga nxënësi Bedredin Celina.
Programi vazhdoi me shfaqjen e komedisë ” Vëllëzëri e Interes”, nga nxënësit e klasës 12 C. Komedia u shikua me shumë interesim dhe është mirëpritur nga të gjithëprindërit të cilët u mahniten nga organizimi i një programi të tillë dhe ishin të lumtur që fëmijët e tyre i vijojnë mësimet në kolegjin Mehmet Akif.
Festa u përmbyll me një koktej, të cilin e organizoi drejtori i shkollës në shenjë respekti për prindërit dhe festës së Flamurit.

more photos

General Assessment Test 1 – Top Students

You can check detailed results in your e-school account.

12

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Zgjim Brina MAC Prizren 12B 81 9 0 78.75
2 Elda Mehmeti MAC Prizren 12B 79 11 0 76.25
2 Anda Skeja MAC Prizren 12A 79 11 0 76.25
4 Arbana Behluli MAC Lipjan 12C 76 9 5 73.75
5 Genc Qerimi MAC Lipjan 12A 76 14 0 72.5
6 Roni Kazazi MAC Prizren 12B 75 14 1 71.5
7 Albrim Tahiri MAC Prizren 12A 75 15 0 71.25
7 Nisa Halçe MAC Prizren 12A 75 15 0 71.25
9 Rina Sadiku MAC Lipjan 12A 74 15 1 70.25
10 Diba Bulluti MAC Prizren 12A 74 16 0 70
10 Rymejsa Gurmani MAC Prizren 12A 74 16 0 70
10 Kübra Müdüt MAC Prizren 12C 74 16 0 70
13 Emira Gashi MAC Prizren 12A 73 17 0 68.75
13 Reis Celina MAC Prizren 12B 73 17 0 68.75
13 Donika Sollova MAC Prizren 12B 73 17 0 68.75
16 Berina Krasniqi MAC Prizren 12B 72 18 0 67.5
16 Varis Gjergjizi MAC Prizren 12B 72 18 0 67.5
16 Ereza Foki MAC Prizren 12A 72 18 0 67.5
19 Emil Shabani MAC Prizren 12C 71 19 0 66.25
20 Lum Kastrati MAC Lipjan 12G 70 17 3 65.75

11

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Doruntina Sylejmani MAC Lipjan 11A 104 6 0 102.5
2 Art Zajmi MAC Lipjan 11C 102 7 1 100.25
3 Gëzim Rushiti MAC Lipjan 11E 102 8 0 100
3 Lis Brovina MAC Lipjan 11A 102 8 0 100
5 Brisilda Osmani MAC Lipjan 11B 96 9 5 93.75
6 Fisnik Perçuku MAC Lipjan 11B 96 10 4 93.5
6 Eldiona Suliqi MAC Lipjan 11B 95 6 9 93.5
8 Finesa Xhibo MAC Prizren 11B 96 14 0 92.5
8 Dreni Uka MAC Prizren 11B 96 14 0 92.5
10 Sejdi Mulliqi MAC Lipjan 11D 92 17 1 87.75
11 Timur Spahi MAC Prizren 11C 92 18 0 87.5
12 Egzon Xhyrxhehallo MAC Prizren 11C 91 18 1 86.5
13 Flaka Doli MAC Gjakova 11B 91 19 0 86.25
14 Lirika Krasniqi MAC Lipjan 11B 90 19 1 85.25
15 Endrit Nikqi MAC Lipjan 11B 90 20 0 85
15 Ferkije Pervetica MAC Lipjan 11A 90 20 0 85
17 Ajten Fejzullahu MAC Lipjan 11F 88 13 9 84.75
18 Diellza Berani MAC Lipjan 11A 88 16 6 84
19 Zgjim Gola MAC Gjakova 11B 89 21 0 83.75
19 Muhamet Kaqandolli MAC Lipjan 11F 87 13 10 83.75

10

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Gem Bulluti MAC Prizren 10B 94 6 0 92.5
1 Blerta Dina MAC Prizren 10C 94 6 0 92.5
3 Umejr Arifi MAC Prizren 10B 92 8 0 90
4 Edon Budakova MAC Lipjan 10D 88 12 0 85
5 Rinor Hajrizi MAC Lipjan 10E 87 12 1 84
6 Antigona Thaqi MAC Prizren 10A 87 13 0 83.75
6 Islam Muji MAC Prizren 10A 87 13 0 83.75
6 Agnesë Abdyli MAC Lipjan 10A 87 13 0 83.75
9 Elirë Kryeziu MAC Lipjan 10F 85 13 2 81.75
10 Lum Ajvazaj MAC Lipjan 10D 84 16 0 80
11 Gresa Rushiti MAC Lipjan 10A 82 15 3 78.25
12 Fitim Hajredini MAC Lipjan 10D 82 18 0 77.5
13 Lirim Shaqiri MAC Lipjan 10A 78 8 14 76
14 Flutura Shabani MAC Lipjan 10D 80 20 0 75
15 Dea Lota MAC Gjakova 10A 79 19 2 74.25
15 Drenica Perashi MAC Lipjan 10D 78 15 7 74.25
17 Venera Binakaj MAC Gjakova 10A 79 20 1 74
18 Amela Bokshi MAC Gjakova 10A 79 21 0 73.75
18 Ideal Bislimi MAC Lipjan 10A 79 21 0 73.75
20 Bardha Oshlani MAC Lipjan 10E 78 19 3 73.25

9

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Art Vula MAC Gjakova 9A 102 8 0 100
2 Vlera Gashi ISP Marigona 9A 101 9 0 98.75
3 Sihana Metrama ISP Marigona 9C 99 10 1 96.5
4 Vali Rada MAC Prizren 9A 98 9 3 95.75
5 Desantila Muriqi ISP Marigona 9B 96 13 1 92.75
6 Shpëtim Drainca ISP Marigona 9C 96 14 0 92.5
7 Mihriban Seyda Tatar ISP Marigona 9A 95 15 0 91.25
7 Akideja Hasani ISP Marigona 9C 95 15 0 91.25
9 Besarta Kuleta ISP Marigona 9C 92 17 1 87.75
10 Jakub Xhigoli ISP Marigona 9C 92 18 0 87.5
11 Rita Qela MAC Gjakova 9A 90 20 0 85
11 Greta Dunga ISP Marigona 9A 90 20 0 85
13 Rrona Pozhari MAC Gjakova 9A 89 20 1 84
14 Artiola Gjata ISP Marigona 9B 89 21 0 83.75
15 Eriona Berisha MAC Prizren 9A 88 17 5 83.75
16 Ylli Prapashtica ISP Marigona 9A 88 22 0 82.5
17 Lekë Hapçiu ISP Marigona 9C 87 22 1 81.5
18 Morea Zherka MAC Gjakova 9A 86 19 5 81.25
19 Vesa Ferizi ISP Marigona 9B 85 20 5 80
20 Zeynep Yilmaz ISP Marigona 9A 85 25 0 78.75

8

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Sena Morina MAC Prizren 8A 100 7 3 98.25
2 Shend Foki MAC Prizren 8B 99 11 0 96.25
3 Lisjan Caka ISP Marigona 8A 98 12 0 95
4 Leart Saliu ISP Marigona 8B 97 13 0 93.75
5 Rron Alo ISP Marigona 8A 94 16 0 90
6 Diellza Smani ISP Marigona 8A 93 15 2 89.25
7 Noar Jedrashi MAC Prizren 8B 93 17 0 88.75
8 Altin Bokshi MAC Gjakova 8A 92 15 3 88.25
9 Albana Bytyqi MAC Prizren 8B 92 18 0 87.5
9 Eljesa Shuki MAC Prizren 8B 92 18 0 87.5
11 Vita Qerimi ISP Marigona 8B 90 19 1 85.25
12 Hana Arzoallxhiu MAC Prizren 8B 89 21 0 83.75
13 Jonila Hetemi ISP Marigona 8A 87 22 1 81.5
13 Levend Biçaku ISP Marigona 8A 87 22 1 81.5
15 Xheva Krasniqi MAC Prizren 8B 87 23 0 81.25
16 Erëza Smani ISP Marigona 8A 86 23 1 80.25
17 Blend Rexhaj MAC Prizren 8A 86 24 0 80
17 Ardi Namlegji MAC Prizren 8B 86 24 0 80
17 Anita Abdullahu ISP Marigona 8B 86 24 0 80
20 Adela Rugji MAC Prizren 8B 85 24 1 79

7

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Eda Shundo MAC Prizren 7A 103 7 0 101.25
2 Bardh Shala ISP Marigona 7A 98 10 2 95.5
3 Drilon Braha ISP Marigona 7A 97 13 0 93.75
3 Agon Uka MAC Prizren 7B 97 13 0 93.75
5 Dren Hima ISP Marigona 7A 93 17 0 88.75
6 Xhemali Zhuri MAC Prizren 7A 91 16 3 87
7 Shkamb Duraku MAC Gjakova 7A 90 20 0 85
8 Emira Lleshi MAC Gjakova 7A 89 21 0 83.75
8 Lisi Mala MAC Gjakova 7A 89 21 0 83.75
10 Lum Borovci ISP Marigona 7B 87 22 1 81.5
11 Sara Salkurti MAC Gjakova 7A 87 23 0 81.25
12 Butrint Kërveshi ISP Marigona 7A 86 24 0 80
13 Mustafa Tatar ISP Marigona 7B 84 20 6 79
14 Diellon Veselaj ISP Marigona 7B 84 26 0 77.5
15 Andi Paqarizi MAC Prizren 7B 83 27 0 76.25
15 Servet Tepeli MAC Prizren 7A 83 27 0 76.25
17 Denisa Mati MAC Gjakova 7A 81 21 8 75.75
18 Andi Hoti MAC Prizren 7A 81 23 6 75.25
19 Atis Shala ISP Marigona 7A 82 28 0 75
20 Jeta Hoxha MAC Gjakova 7A 81 26 3 74.5

6

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Qazim Dervishi ISP Marigona 6C 98 2 0 97.5
2 Dren Kastrati ISP Marigona 6C 95 4 1 94
3 Marin Caka ISP Marigona 6A 93 6 1 91.5
4 Jona Morina ISP Marigona 6B 93 7 0 91.25
5 Erda Spahiu MAC Prizren 6A 92 4 4 91
6 Emira Karahoda MAC Prizren 6B 91 6 3 89.5
7 Elsa Morina MAC Prizren 6A 89 4 7 88
8 Shegë Uka MAC Prizren 6B 89 8 3 87
9 Diar Kamberi MAC Gjakova 6A 88 12 0 85
9 Blendi Uka ISP Marigona 6C 88 12 0 85
11 Emma Zekaj ISP Marigona 6A 85 15 0 81.25
12 Zani Foki MAC Prizren 6B 84 13 3 80.75
13 Edona Dakaj MAC Prizren 6A 84 14 2 80.5
14 Efsa Ramdom MAC Prizren 6A 84 16 0 80
15 Gresa Brovina MAC Gjakova 6A 83 16 1 79
15 Alfred Hadri MAC Gjakova 6A 83 16 1 79
17 Anda Lleshi ISP Marigona 6C 82 13 5 78.75
18 Besire Shukriu MAC Prizren 6A 82 15 3 78.25
19 Jonela Morina ISP Marigona 6B 82 17 1 77.75
20 Dora Agani ISP Marigona 6A 82 18 0 77.5

5

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Varis Rada MAC Prizren 5A 44 1 0 43.75
2 Kerim Gjergjizi MAC Prizren 5A 43 2 0 42.5
2 Olt Gashi ISP Marigona 5A 43 2 0 42.5
4 Klit Nushi MAC Prizren 5A 42 3 0 41.25
4 Ramadan Kude MAC Prizren 5A 42 3 0 41.25
4 Drit Dula MAC Prizren 5A 42 3 0 41.25
4 Edis Ese MAC Prizren 5A 42 3 0 41.25
4 Orest Selimi ISP Marigona 5B 42 3 0 41.25
9 Enxhi Kastrati MAC Prizren 5A 41 4 0 40
9 Adora Avdiu ISP Marigona 5A 41 4 0 40
9 Art Domaniku ISP Marigona 5A 41 4 0 40
9 Tea Morina ISP Marigona 5A 41 4 0 40
9 Mert Jusufi ISP Marigona 5A 41 4 0 40
14 Vlera Kurtishaj ISP Marigona 5A 39 6 0 37.5
14 Hira Mërlaku ISP Marigona 5A 39 6 0 37.5
14 Erisa Shaqiri ISP Marigona 5B 39 6 0 37.5
17 Haris Limani ISP Marigona 5A 38 7 0 36.25
17 Eriona Beqiri ISP Marigona 5B 38 7 0 36.25
17 Taulant Rama ISP Marigona 5B 38 7 0 36.25
17 Gelmetina Morina MAC Prizren 5A 38 7 0 36.25
17 Ibrahim Muzhaqi MAC Prizren 5A 38 7 0 36.25

4

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Art Ibrahimi ISP Marigona 4A 39 1 0 38.75
1 Yll Zatriqi ISP Marigona 4A 39 1 0 38.75
1 Olt Sefedini ISP Marigona 4A 39 1 0 38.75
1 Oniks Beqaj ISP Marigona 4A 39 1 0 38.75
5 Martin Muja ISP Marigona 4A 38 2 0 37.5
5 Alegra Ahmetaj ISP Marigona 4B 38 2 0 37.5
5 Mal Shehu ISP Marigona 4B 38 2 0 37.5
5 Rigon Meleqi ISP Marigona 4B 38 2 0 37.5
5 Rrita Rexha ISP Marigona 4A 38 2 0 37.5
5 Buna Ferizi MAC Gjakova 4A 38 2 0 37.5
11 Elsa Fejza MAC Gjakova 4A 37 3 0 36.25
11 Rijad Bajmak MAC Prizren 4A 37 3 0 36.25
11 Elona Morina ISP Marigona 4A 37 3 0 36.25
11 Enki Vula MAC Gjakova 4A 37 3 0 36.25
11 Enxhi Bytyqi MAC Gjakova 4A 37 3 0 36.25
11 Fatih Qehaja MAC Gjakova 4A 37 3 0 36.25
17 Jon Gorani ISP Marigona 4A 36 4 0 35
17 Puhiza Rrezja MAC Prizren 4A 36 4 0 35
17 Dina Gashi ISP Marigona 4B 36 4 0 35
17 Jon Shamolli ISP Marigona 4B 36 4 0 35
17 Jora Kotori ISP Marigona 4B 36 4 0 35

3

# Student School Class Correct Wrong Empty Net
1 Lale Naz Kaya MAC Prizren 3A 39 1 0 38.75
1 Gerti Krasniqi ISP Marigona 3A 39 1 0 38.75
3 Anisa Aliu ISP Marigona 3B 38 2 0 37.5
3 Era Latifi ISP Marigona 3B 38 2 0 37.5
3 Dilara Özay MAC Prizren 3A 38 2 0 37.5
3 Arber Bytyqi MAC Prizren 3A 38 2 0 37.5
3 Beyza Sevimli ISP Marigona 3C 38 2 0 37.5
8 Ejona Leka ISP Marigona 3A 37 1 2 36.75
9 Dea Gjevukaj MAC Prizren 3A 37 2 1 36.5
10 Amin Durguti MAC Prizren 3A 37 3 0 36.25
10 Merve Mustafa MAC Prizren 3A 37 3 0 36.25
10 Ylli Rada MAC Prizren 3A 37 3 0 36.25
10 Rea Dushi ISP Marigona 3A 37 3 0 36.25
10 Pirro Majko ISP Marigona 3A 37 3 0 36.25
15 Berat Hashani ISP Marigona 3B 36 4 0 35
15 Rina Beqiri ISP Marigona 3B 36 4 0 35
15 Klea Asllani ISP Marigona 3A 36 4 0 35
15 Hera Dalipi ISP Marigona 3A 36 4 0 35
15 Elsa Kastrati MAC Prizren 3A 36 4 0 35

Urime 28 Nentori Dita e Flamurit

Promovimi i kreativitetit në formë prezantimi

Përveç plan programit të obliguar në lëndën e Filozofisë dhe Psikologjisë, ka dy javë që në kabinetin e këtyre dy lëndëve  po zhvillohet një maratonë e prezantimeve të projekteve ku nxënësit po shfaqin interesim të vazhdueshëm dhe po tregohen jashtëzakonisht kreativ.

Prezantimet po mbahen me të gjitha klasët e 11-ta, duke i përfshirë të gjithë nxënësit.  Mënyrat e prezantimit po janë shumë të tërheqëse sepse nxënësit kanë zhvilluar aftësinë e intereaktivitetit në bazë të së cilës po nxiten debate të mirëfillta shkencore dhe filozofike. Në Filozofi temat kryesore që po zhvillohen janë: Etika dhe morali; Religjioni dhe Zoti; Shteti dhe Pushteti; Politika dhe morali; Gjykimi dhe mendimi; Problematika e historisë; Njohja dhe arsyeja, etj. Ndërsa në Psikologji temat që po nxisin më shumë interesim janë: Paragjykimet dhe sterotipet; Identiteti gjinor; Emocionet; Motivacioni; Çrregullimet psikologjike; Gënjeshtrat; Personaliteti; Gjendjet e ndryshuar të vetëdijes; Stresi, etj.

Natyrisht që ne nuk do ndalemi me kaq, në muajt e ardhshëm planifikojmë të organizojmë edhe aktivitete  tjera duke përfshirë javën e Filozofisë dhe Psikologjisë si dhe mysafirë nga jashtë.
Mësimdhënës: Arbër Ymeri

more photos

Essay writing competition

Writing is empowering, and not just because it’s fun to tap into that creative vein and be amazed by the riches there. Writing, in all its varied forms and purposes, is a complex process. It calls upon us to bring our left and right brain together to shape experiences and feeling into something another person can read and understand. Many people, children in particular, view the whole process as mysterious and inaccessible. The good news is: anyone can learn to write and every writer has their own unique process. Since writing is so important, teacher Ensar Bajrami organized a “writing competition” in which 10th graders took part. Students were supposed to show their creativity by writing an essay related to a particular topic. After a tough competition, best essays are:

  • 1st place Edona Ramadani
  • 2nd place Donat Salihu
  • 3rd place Agnesa Abdyli / Rinor Hajrizi