Monthly Archives: December 2014

Happy New Year 2015

We wish all our students and staff a happy new year.

11th Grades Chemistry Experiment Competition Awards

Award Winners Are;

  • 1st Place Festa Shabani – Flaka Fazlija GOLD MEDAL
  • 2nd Place Adea Koci – Mimoza Telaku SILVER MEDAL
  • 2nd Place Ardite Limani – Ayten Fejzullahu SILVER MEDAL
  • 3rd Place Anila Deva – Dijerrona Jakupi BRONZE MEDAL
  • 3rd Place Art Jaha – Fisnik Perçuku BRONZE MEDAL

We thank all the participants..
MAR LIPJAN CHEMISTRY DEPARTMENT

The Best Bubble Competition

Physics Department / The Best Bubble Competition took Place on December 5, 2014. Students of Mehmet Akif College / Lipjan showed their talents making the biggest and the most beautiful bubbles.
The Results of the Competition is;

  • 1st PLACE – 11A – ANDRA MUSTAFA & DRIN GRAPCI
  • 2nd PLACE – 11D – ALBINA PANTINA & FESTA SHABANI
  • 3rd PLACE – 11A – ANILA DEVA & DIERRONA JAKUPI

Above-mentioned students will take their awards soon..
Thank You For Your Participation

Vizitë Falënderuese e Nxënësve Tonë për Ambasadën Gjermane

Në vitin e kaluar grupi folklorik i Kolegjit “Mehmet Akif” në Gjakovë dhe nxënësja jonë në ISP, Anita Syla kanë marrë pjesë në Festivalin Gjuhësor dhe Kulturor të mbajtur në Romani dhe në Gjermani.Anita Syla në këtë festival e zuri vendin e parë në kategorinë e këndimit.

Në shenjë falënderimi ndaj Gjermanisë si nikoqire e këtij festivali madhështor zv.Drejtor i përgjithshëm Yusuf Karabina dhe një grup i nxënësve tonë vizituan Ambasadoren Angelika Viets në Prishtinë.

Gjatë takimit Anita Syla e këndoi këngën me të cilën e ka zënë vendin e parë dhe njëkohësisht iu bë ftesë Ambasadorës Viets, që ta vizitojë shkollën tonë.

Ambasadaorja e Republikës Federale të Gjermanisë në Prishtinë, znj.Angelika Viets u shpreh e kënaqur për vizitën dhe poashtu premtoi se së shpejti do të jetë mysafire e shkollës sonë.

Vizitë e Kryetarit të Prishtinës në Kolegjin “Mehmet Akif”

Kryetari i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti e vizitoi Kolegjin tonë “Mehmet Akif” në Lipjan.
Zotëri Ahmeti u prit nga zv.Drejtori i Përgjithshëm i Institucioneve Arsimore “Gulistan” z. Yusuf Karabina dhe drejtori i shkollës, të cilët fillimisht e njoftuan kryetarin me sistemin e arsimit në institucionet e “Gulistanit”. Pastaj nga kryetari Ahmeti u vizituan edhe kabinetet dhe ambientet shkollore dhe me këtë rast pati mundësi që ta shohë se si zhvillohet procesi mësimor dhe gjithashtu të bisedojë dhe të takohet edhe me nxënësit e shkollës.
Kryetari Ahmeti një takim të veçantë e pati me nxënësit e dalluar dhe ata që kanë marrë pjesë në gara dhe olimpiada dhe të cilët e kanë përfaqësuar Kosovën në gara ndërkombëtare.Gjatë bisedës është informuar edhe për projektet dhe përgatitjet e tyre, për pjesëmarrje në gara dhe olimpiada të ndryshme që do të mbahen gjatë këtij viti shkollor nëpër botë.
Zotëri Ahmeti bashkëbisedoi me nxënësit ngrohtësisht duke i uruar për sukseset e arritura në mësim dhe aktivitete, si në vend ashtu edhe jashtë vendit.
Nxënësve ju foli për jetën e tij shkollore dhe për punën e tij si kryetar i qytetit të Prishtinës.
Nxënësit e shkollës sonë i quajti të priviligjuar që i ndjekin mësimet në këtë ambient me kabinete dhe kushte shumë të mira, por edhe i këshilloi që të mësojnë sa më shumë dhe të arrijnë suksese të larta në mësime dhe në jetë.

more photos