Yearly Archives: 2015

Season’s Greetings

TV KLAN flet për sukseset e Kolegjit “Mehmet Akif”

Më 17 dhjetor nxënëset e shkollës sonë nën koordinimin e prof. Lirie Zeqiraj ishin mysafire në programin për të rinjë Wazzup me moderator Enur Pakashtica dhe Irma Xhema për të treguar për rrugëtimin e tyre të suksesit nëpër festivalet e gjuhëve dhe të kulturës nëpër botë.
Në studiot e TV KLANIT ishin: Anita Syla, Elona Sadiku, Rrita Thaqi dhe Albana Kastrati.
Ato rrëfyen për sukseset e arritura në fushën e këndimit nëpër gara dhe festivale të ndryshme kulturore nëpër botë.
Rrëfimet e tyre ishin shumë interesante duke pasur parasysh eksperiencat e veçanta nëpër të cilat kanë kaluar si njoftimi me traditat dhe kulturat e vendeve të vizituara, njohjeve me njerëz të shumë vendeve, shoqërimi me ta dhe pastaj vështirësia për t’u ndarë nga ta dhe sidomos emocioni i skenave të mëdha dhe gjigande nëpër të cilat patën fatin që nëpërmjet Kolegjit “Mehmet Akif” t’i përjetonin.
Një moment i bukur i emisionit ishte këndimi i drejtëpërdrejtë në studio, në tri gjuhë: shqip, turqisht dhe anglisht, i cili dhuroi shumë emocione për të gjithë dhe i mahniti stafin e TV Klanit zëri dhe këndimi i bukur i vajzave.
Nxënëset tona e falenderuan pafundësisht Kolegjin “Mehmet Akif” i cili i ndihmoi dhe i përkrahu në rrugën drejt suksesit, profesorët e shkollës dhe sidomos profesoreshën e gjuhës turke JASEMIN KARABINA, e cila punoi shumë me të gjitha dhe është meritore për suksesin e tyre.

Performanca e nxёnёsve të kolegjit “Mehmet Akif” ndez emocione te publiku në Cyrih

Kanë vazhduar aktivitetet në kolegjin “Mehmet Akif”. Prof. Kenan Tahiraga, Prof. Hajrije Krasniqi. Prof. Hatifete Raҁi sё bashku me dymbёdhjetё nxёnёs për nder të Ditës së Flamurit, shfaqën programin e tyre artistik me motive shqiptare nё Cyrih, ku ngjallën emocione te publiku deri në mospërmbajtje të lotëve.
Megjithatë kjo u realizua këtë vit, falë mbështetjes së shkollës “SERA Schule” në Cyrih, por edhe të disa prindërve që, pavarësisht se jetojnë në Zvicër, fëmijët e tyre po i shkollojnë në kolegjin “Mehmet Akif”, Z. Bahri Rexha, z. Milazim Lecaj tё cilёt I falenderojmё shumё.
Në këtë shfaqje kulturore, nuk kishin si të mungonin përfaqësuesit nga Konsullata kosovare dhe nga Qendra Kulturore në Cyrih, Islam Spahiu e Shukrije Ramadani.
Spahiu theksoi se bashkëpunimi i shkollave shqipe nga Kosova me shkollat në Zvicër duhet të jetë më i shpeshtë.
“Le të jetë ky program i kësaj shkolle, një shembull edhe për shkollat tjera shqipe nga Kosova, që të gjejnë rrugë bashkëpunimi me shkollat zvicerane dhe të marrin model nga to, për mënyrën e edukimit dhe shkollimit”.
Ndërkaq ushtruesja e detyrës së drejtorit të Qendrës Kulturore të Kosovës në Cyrih, Znj. Shukrije Ramadani e bёri programin shumё madhёshtor kur nё program solli vogёlushin me emrin e heroit kombёtar, AGIM RAMADANI, njё fёmijё I cili ngjalli emocione tё mёdha te tё gjithё tё pranishmit nё program..
Znj. Shukrije tha se“U themi mysafirë, por për ne nuk jeni, ju jeni vëllëzërit dhe motrat tona.
Megjithatë këtë nuk mund ta ndjeni pa qenë të mërguar. Por ajo që dua të them është: mos u ndalni duke mësuar dhe më vonë të transmetoni dijen tuaj në forcimin e shtetit të Kosovës”, theksoi Ramadani.
Ndërkaq pjesëmarrësit në këtë ngjarje thanë se nuk ka çmim që mund ta paguajë këtë mbrëmje të veçantë, këtë kënaqësi që ndjemë nga kjo shfaqje, për Ditën e Flamurit.
Nё program ishin tё pranishёm edhe Znj. Annaliesse Schneller.mike e mirё pёr shqiptarёt e cila ka ndihmuar shumё gjatё luftёs nё Kosovё, si dhe ka ndihmuar tё plagosurit qё kanё shkuar pёr shёrim nё Zvicёr, Z. Shaban Haliti, prezentues I kulturёs shqiptare nё Zvicёr, anёtar I kёshillit mbikqyrёs tё shkollave nga parashkollor deri te klasa e nёntё nё qytetin Opfikon – Glattbrugg nё Cyrih, tё gjitha kёto do tё ishin tё pamundura pa ndihmёn e Z. Bashkim Berisha, I cili bёri tё pamundurёn pёr realizimin sa mё tё mirё tё programit.

Nxёnёsit sё bashku me profesorёt qёndruan pesё ditё nё Zvicёr. Vizituan qytete, fakultete nё Cyrih, Bern, Konsullaten nё Cyrih.
Vizita nё Ambasadёn e Kosovёs nё Bern, ishte njё vizitё spontane dhe pritja nga Konsullja Znj. Bahrie Hoti ishte e ngrohtё dhe shumё miqёsore e cila tha “ ishte njё takim shumё miqёsor dhe I dashur, u kёnaqa me ju”. E falenderojmё Znj. Bahrie.

photos

Nga Teoria në Praktikë

Të shtunën, me 5 dhjetor në ora 09:00, Kolegji “Mehmet Akif”, në Lipjan, hapi dyert për finalistët e Olimpiadës nga lënda e Kimisë, e mbajtur një muaj më pare.
Finalistët shoqëroheshin nga mësimdhënësit dhe prindërit. Në fillim ata u njoftuan me planprogramin e ditës të hartuar nga aktivi i lëndës së kimisë.
Nxënësit u ndanë në katër grupe dhe shkuan në klasë të përgatitura paraprakisht; u improvizuan kushtet e kabinetit të kimisë.
Nxënësit në klasë prap u ndanë në nga katër grupe dhe nënkujdesjen e profesorëve të MAC-ut i punuan eksperimentet e përzgjedhura nga planprogramet e shkollave publike për klasët 8-të dhe 9-të.
Nxënësit u ndanë me përshtypje të jashtëzakonshme nga përvoja e fituar laboratorike dhe shprehën kënaqësi që prap do të jenë pjesë e një organizimi të ngjashëm që do të mbahen më 06.02 – 27.02.2016

photos

Java e Gjuhës Shqipe

Në kuadër të aktiviteteve kulturore në shkollën tonë dhe festës së bukur të flamurit nga data 23 -28 nëntor shënohet JAVA E GJUHËS SHQIPE e organizuar nga Aktivi profesional i gjuhës shqipe.

Java nisi me garat e diturisë për klasët e 10-ta, 11-ta dhe 12-ta.
Pastaj do të vazhdojë me prezentimin e temave të ndryshme nga gramatika, letërsia dhe veprat letrare.

Meqë ky muaj është muaj i kulturës dhe traditave shqiptare, të enjten do të hapet edhe ekspozita me foto të veshjeve tradicionale shqiptare të të gjitha trojeve ku flitet dhe jetohet shqip.

Një prirje dhe talent të veçantë nxënësit kanë treguar në aktrim, prandaj është punuar shumë që në skenë të vihet komedia e njohur e Molierit “I sëmuri për mend”

Java do të përmbyllet me programin artistik festiv me këngë, valle e recitime për nder të Ditës së Flamurit.

Gjithë madhështinë e festës do ta plotësojë edhe sofra e begatshme me ushqimet tradicionale shqiptare.

Për të gjithë: URIME FESTA E FLAMURIT!