Monthly Archives: March 2015

Kolegji “Mehmet Akif” i Shpërbleu më të Mirët

Të shtunën, më 28 mars u mbajtën garat finale në lëndën e gjuhës angleze dhe të kimisë.
Në bazë të statistikave të bëra nga Kolegji “Mehmet Akif” numri i pjesëmarrësve në garën e gjuhës angleze përafërsisht ishte rreth 2350 nxënës prej 601 shkollave, ndërsa në garën e kimisë morën pjesë rreth 1860 nxënës prej 602 shkollave.
Sipas rezultateve të garës së gjuhës angleze, në nivel të kl. 8-ta, shkolla me mesataren më të lartë doli SHFMU “Xhemail Mustafa” nga Prishtina, kurse në nivel të kl. 9-ta, SHFMU “Elena Gjika” nga Prishtina.
Në garën e kimisë, në nivel të kl. 8-ta she të 9-ta, shkolla me mesataren më të lartë doli SHMU “Nazim Hikmet” nga Gjilan.
Siç dihet nga vitet e mëparshme, fituesit e garës janë shpërblyer me dhurata të ndryshme dhe me bursa, kurse mësimdhënësve dhe shkollave të cilët janë rradhitur në 3 vendet e para iu është dhuruar nga një tablet PC, kurse nxënësve medalje dhe bursa si më poshtë:
Fotografitë nga finalja e gjuhës angleze
Fotografitë nga finalja e kimisë

Rezultatet e garës në gjuhën angleze dhe në lëndën e kimisë janë:

Mikpritja e Ngrohtë e Kryetares së Komisionit Parlamaentar për Integrime Evropiane, Znj. Teuta Sahatçija

Profesoreshat Yasemin Karabina dhe Munire Alataş, si përfaqësuese të Kolegjit “Mehmet Akif”, e vizituan Znj. Teuta Sahatçija, Kryetare e Komisionit Parlamentar për Integrime Evropiane, të cilës i uruan suksese në detyrën e saj.
Gjatë vizitës, e cila u realizua në një atmosferë të ngrohtë dhe miqësore, u bisedua rreth aktiviteteve të realizuara dhe të tjerave të planifikuara në kolegjin tonë si dhe rreth projekteve të cilat organizohen në kuadër të këtij komisioni parlamentar, për të cilat mund të ketë bashkëpunim të mirë në të ardhmen.
Znj. Sahatçija gjatë takimit ka folur për bashkëpunimin e këtij komisioni me shkollat si dhe për informimin e nxënësve rreth veprimtarisë së kuvendit me anë të vizitave të dyanshme. Çdo herë jemi të gatshëm që të bashkëpunojmë në realizim e projekteve të ndryshme të cilat do të ndikojnë në arritjen e sukseseve edhe më të larta të brezave të rinj, u shpreh ajo.
Takimi përfundoi me shpresën e një bashkëpunimi dhe mbështetjeje në realizimin e projekteve të ndryshme së bashku.

Java e Gjeografisë

Gjatë javës (23-27 Mars) në shkollën tonë u mbajt “Java e Gjeografisë” me organizimin e profesorëve të Gjeografisë Valdete Beqiri dhe Mehdi Gashi.

Gjatë kësaj jave u mbajtën shumë aktivitete si: garat e diturisë në Gjeografi, ekspozita me punime të nxënësve nga klasat e dhjeta me tematiken “Rëndësia e Ujit”, ekspozita me fotografi të realizuara nga nxënësi Kron Krasniqi në klasën 11F etj.

Në garat e diturisë morën pjesë  nga tre nxënës prej secilës klasë nga të gjitha paralelet dhe për në finale u kualifikuan gjashtë klasë, prej secilës paralele nga dy klasë; 10E, 10F, 11A, 11B, 12A, 12D.

Nxënësit finalist ishin shumë të përgatitur, konkurrenca ishte mjaft sfiduese dhe pati barazime në pikë mes klasave, për të përcaktuar një fitues u bë edhe një raund i fundit vetëm për vendin e parë por edhe këtë herë rezultati ishte i barabartë. Duke vlerësuar lartë përgatitjen e nxënësve dhe duke dashur të shpërblejmë dijen vendosëm që vendi i parë ti takojë të dy klasave që fituan pikë të barabarta edhe në raundin shtesë.

photos

Renditja është kjo:

Rezultatet e Garës në Lëndën e Kimisë 2015

Dita e provimit final më 28 Mars 2015 e Shtunë
Vendi: Mehmet Akif College – Lipjan
08:30 – ardhja në shkollë;
09:00 – hapja e programit;
09:30 – vendosja nëpër klasa;
10:00 – provimi në laboratorium;
13:00 – dreka;
14:00 – shetitje nëpër shkollë;
15:00 – ndarja e shpërblimleve.

Chemistry Olympiad 2015 – Grade 8 Exam
Chemistry Olympiad 2015 – Grade 9 Exam

Finalistët e kl.8-të

# Full Name School Name
1 SHKODRAN HASANI Imri Halili
2 BLERTA KRYEZIU Nazim Hikmet
3 INDRIT REXHA Eqrem Qabej
4 VLERA MUSTAFA Nazim Hikmet
5 VIKTOR AHMETI Lagjja II
6 LORITA RAHIMI Nazim Hikmet
7 ARMEND LIMANI Hasan Prishtina
8 ADRIAN KRASNIQI SHMU – 2
9 BLERON SHABIU Selami Hallaqi
10 RONITA MURSELI Gjon Serreçi
11 JORA VESELI Hasan Prishtina
12 SHKURTE BERISHA Kadri Zeka
13 BLERINA SHALA Fan Noli
14 EROLINDA DEMI Rexhep Elmazi
15 AURORA SARAÇI Eqrem Qabej
16 ERNA KAQANIKU Emin Duraku
17 ARTIOLA GORANI Rasim Kiçina
18 ANITA JASHARI Tefik Çanga
19 MUSLI MULAKU Rexhep Elmazi
20 BEHARE BUNJAKU SHMU – 2

Finalistët e kl.9-të

# Full Name School Name
1 JONA ZENELI Hasan Prishtina
2 SHEFQET SALIHU Nazim Hikmet
3 ENDRIT BEQA Mazllum Këpuska
4 EDLIRA MIFTARI Nazim Hikmet
5 VALDRIN JONUZI Selami Hallaqi
6 LORENA SOPA Hasan Prishtina
7 DAFINA LUZHA 7 Shtatori
8 KRIJON GALLAPENI 28 Nëntori
9 ELENA HYSENI Meto Bajraktari
10 NDRIT AZIZI Selami Hallaqi
11 MËRGIME SHABANI Shaban Shala
12 RUDINA SUKA Ramë Bllaca
13 XHYLSIME KRASNIQIQ Skender Kastrati
14 LAVDIE AHMEDI Meto Bajraktari
15 SHKURTE HAJREDINI Besim Rexhepi
16 GRINESA NUREDINI Ramadan Rexhepi
17 ARDIT YMERI Rexhep Elmazi
18 VALENTINA GASHI Iliria
19 DORUNTINA LAHU Naim Frashëri
20 LINDA AHMETI Naim Frashëri

Details

Pjesëmarrje e Madhe në Garat e Organizuara nga Kolegji “Mehmet Akif”

Gara e gjuhës angleze që është organizuar për herë të 7-të  nga institucioni arsimor ‘’Gulistan’’ si në vitet e kaluara ashtu edhe këtë vit pati një interesim të madh nga ana e  nxënësve.

Testi paraprak i këtij provimi është mbajtur më 14 mars në të cilën numri i nxënësve pjesëmarrës  prej 2280 nxënësve përafërsisht nga 386 shkolla publike  është një dëshmi e qartë  për  interesimin e nxënësve  ndaj kolegjeve “Mehmet Akif”.

Edhepse nxënësit pjesëmarrës kanë qenë të komunave të ndryshme mund të thuhet se numri i nxënësve pjesëmarrës nga komuna e Prishtinës, Vushtrrisë, Gjilanit dhe të Ferizajit ka qenë më i madh në krahasim me nxënësit e komunave tjera.

Në bazë të rezultateve të garës së gjuhës angleze në nivel të kl. 8-ta nxënësi më i suksesshëm është Vera Zhubi  nga shkolla “Mustafa Bakija 1”,Gjakovë; ndërsa shkolla me mesatare më të lartë ka dalë SHFMU“Xhemail Mustafa”, Prishtinë

Ndërsa  në nivel të kl. 9-ta nxënësi më i suksesshëm është Miftar Pozhari  nga shkolla “Mazllum Këpuska”, Gjakovë; ndërsa shkolla me mesatare më të lartë ka dalë SHFMU“Elena Gjika ”, Prishtinë.

Të shtunën më 21 mars u mbajt faza e parë e testit nga lënda e kimisë.Numri i nxënësve pjesëmarrës  ishte 2050, përafërsisht nga 330 shkolla publike. Rezultatet e këtij testi si dhe pyetësori  do të publikohen të mërkurën më 25 mars, në adresat elektronike të kolegjeve tona.

Ndërsa të shtunën, më 28 mars do të organizohet finalja e garave. Siç është e njohur fituesit e garës do të shperblehen me dhurata të ndryshme dhe me bursa.Kështu që shkollës dhe mësimdhënësit (të lëndës së përkatës) që rradhiten në 3 vendet e para do t’u dhurohet nga një tablet ndërsa për nxënësit bursë.

Ne këto gara, nxënësit e shkollave private nuk kanë të drejtë për pjesëmarrje. Keshtu qe nxënësit e të gjitha shkollave anembanë të Kosoves kanë  një rast të mire të tregojnë tërë aftësitë dhe njohuritë e veta në lendët e Gjuhës Angleze dhe të Kimisë. Poashtu këta nxënës të suksesshëm, ndoshta në një të ardhme të afërt, do ta përfaqësojnë Kosovën edhe në gara të ndryshme në nivel ndërkombëtar.

Institucioni Arsimor “GULISTAN”, ka për synim që të vazhdojë mbështetjën e rinisë dhe arsimit të Kosovës me anë të organizimeve të tilla të mëdha të cilat tani më veq janë bërë tradicionale.