Elona Sadiku Shkëlqen në Festivalin Ndërkombëtar të Gjuhës dhe Kulturës 2015

Festivali  Ndërkombëtar, i  13-të i Gjuhës dhe Kultures,  e cila këtë vit është mbajtur në Romani  gjatë muajit maj,  bashkoi  mijëra nxënës me kulturë dhe ngjyrë të ndryshme nga mbar bota. Në mesin e tyre ishte edhe nxënësja e ISP-së Elona Sadiku e cila me këngën “Valsi i lumturisë” e zuri vendin e parë në grupin e vet.Kështu që fitoi të drejtën për pjesëmarrje në turne dhe  programe të ndryshme të organizuara  në Gjermani, Belgjikë, Senegal dhe në Shqipëri. Në  Belgjikë, Kryeministri , Charles Michel, i falënderoi të gjithë pjesëmarrsit si dhe shprehi kënaqësinë që ishte nikoqire e një organizimi kaq madhështor. Afro 350 nxënës të këtij festivali  morën pjesë në një program të veçantë i cili u shfaq për herë të parë në Parlamentin Evropian në prani të Kryetarit të Parlamentit Evropian  Martin Schulz në Bruksel .Në këtë  program të pranishëm ishin edhe shumë personalitete  të  tjera  të larta  të  cilët me një kënaqësi të madhe e shijuan çdo moment të saj.