Monthly Archives: September 2015

Gëzuar Kurban Bajramin

Takim me poeten Xhevahire Izamku- Deputete në Parlamentin e Kosovës

Me datën 18.09.2015 Kolegjin Mehmet Akif e vizitoi znj.Xhevahire Izmaku me ftesën e prof.Shemsije Tiganit.Znj.Izmaku u prit nga drejtori i shkollësz.Hakan Colaker,zv.drejtori z.Gokan Aydemir dhe kryetarja e aktivit profesional të gjuhës shqipe prof.Lirie Zeqiraj.
Poetja u mirëprit edhe nga nxënësit e shkollës me një program të shkurtër por cilësor ,në sallën e kuqe.Nxënsja e klasës së 12D Flaka Fazlia i uroj mirëseardhje poetes dhe deputetës. Programin e hapën dy nxënëset e klasës 12B Eldiona Suliqi dhe Brisilda Osmani me një videoprojekt për jetën dhe veprën e autores.Programi vazhdoi me recitimin e shkëlqyeshëm të disa prej poezive të autores nga nxënësit Ferkije Përvetica 12A,Edon Budakova11D dhe Edona Ramadani11D.
Në fund të takimit nxënësit tanë nga publiku i parashtruan disa pyetje autores dhe mbetën shumë të kënaqur me përgjigjet të cilat i morën .
Pas bashkëbisedimit ajo vizitoi disa laboratorë të shkollës si të Matematikës,Fizikës,Kimisë dhe Gjuhës Shqipe, e shoqëruar nga drejtori i shkollës dhe profesoreshat e gjuhës shqipe.
Ajo i quajti nxënësit të privilegjuar që i ndjekin mësimet në këtë ambient me kabinete dhe kushte shumë të mira ,por edhe i këshilloi që të mësojnë sa më shumë dhe të arrijnë suksese të larta në mësime dhe në jetë.
Autorja na gëzoi pa masë ku disa prej botimeve të saj i solli si dhuratë për biblotekën e shkollës.
Me një falënderim special u largua duke na thënë se do të vinte prap për vizitë.

photos

Gara në Gjuhën Angleze në Nivel të Kosovës 7

Programi i garës:

Etapa e parë më 7 Nëntor 2015 e Shtunë

 • 08:30 – ardhja në shkollë;
 • 09:00 – hapja e programit;
 • 09:30 – vendosja nëpër klasa;
 • 10:00 – faza e parë e provimit;
 • 11:20 – shkuarja nga shkolla.

Aplikimi dhe pjesëmarrja

 • Të gjitha shkollat publike mund të marrin pjesë.
 • Pjesëmarrës do të jenë nxënësit e kl.8-të dhe të 9-të.
 • Numri i nxënësve pjesëmarrës nga kl.8-ta dhe të 9-ta do të jenë si në vijim:
  *për 1-2 paralele 2 nxënës;*për 3-4 paralele 3 nxënës
  *për 4-5 paralele 4 nxënës; *për 6 ose për më shumë paralele 5 nxënës
 • Aplikimet bëhen në www.mackosova.com Duhet plotësuar formulari i aplikimit dhe duhet vendosur një fotografi personale.
 • Afati i fundit për aplikim është më 4 Nëntor 2015 e Mërkurë. Aplikimet që bëhen pas kësaj date nuk do të merren parasysh.

Apliko tani!

Gara Kombëtare në Lëndën e Kimisë 7

Programi i garës:

Etapa e parë më 14 Nëntor 2015 e Shtunë

 • 08:30 – ardhja në shkollë;
 • 09:00 – hapja e programit;
 • 09:30 – vendosja nëpër klasa;
 • 10:00 – Provimi me shkrim;
 • 11:40 – shkuarja nga shkolla.

Aplikimi dhe pjesëmarrja

 • Të gjitha shkollat publike mund të marrin pjesë.
 • Pjesëmarrës do të jenë nxënësit e kl.8-të dhe të 9-të.
 • Numri i nxënësve pjesëmarrës nga kl.8-ta dhe të 9-ta do të jenë si në vijim:
  *për 1-2 paralele 2 nxënës; *për 3-4 paralele 3 nxënës;
  *për 4-5 paralele 4 nxënës; *për 6 ose për më shumë paralele 5 nxënës
 • Aplikimet bëhen në www.mackosova.com Duhet plotësuar formulari i aplikimit dhe duhet vendosur një fotografi personale.
 • Afati i fundit për aplikim është më 11 Nëntor 2015 e Mërkurë. Aplikimet që bëhen pas kësaj date nuk do të merren parasysh.

Apliko tani!

Klasa 12D e filloi panairin ushqimor

Aktivitetet e këtij viti shkollor i  filloi   klasa 12D  bashkë  me kujdestaren e klasës Shemsije Tigani të cilët organizuan  një panair ushqimor  në  prag te festes  së  Kurban Bajramit.

Nxënësit  bashkë me kujdestaren  me shume dashuri dhe përkushtim  kishin përgatitur  ushqime të shumta dhe të lloj-llojshme . Ata i sollën në shkollë dhe gjatë gjithë ditës i shitën. Paratë e fituara nga shitja  do të ndahen për  familjet e varfëra për festën e KURBAN BAJRAMIT. . .

Nxënësit e klasës 12D ishin shume te entuziazmuar dhe krenarë per punën e tyre, sepse thelle në shpirtin e tyre  kultivohej dashuria dhe humanizmi për njerëzit që kanë nevojë.

Falenderojmë nxënësit dhe prindërit e tyre për pjesëmarrje  dhe kontributin e dhënë në këtë panair.

Thënia: “T’i ushqejmë të uriturit , t’i veshim të zhveshurit, t’i thajmë lotët e jetimit, ta ngushëllojmë të pikëlluarin!”, është moto e njerëzve humanë dhe e aktiviteteve të këtilla si i klasës 12D.

photos