Dita e Pavarёsisё Nё Kolegjin “Mehmet Akif”, U Shenua me Program tё Begatё Kulturor– Artistik

Nxёnёsit e kolegjit “Mehmet Akif’,  mё 16.02.2016, Banullё, nё bashkëpunim me Prof. Hajrije Krasniqi, Prof. Hatifete Raҁi, Zv. Drejtori Mehdi Gashi,  Prof. Kenan Tahiraga, Prof. Driton Tiku organizuan njё program tё begatё dhe tё larmishёm kulturor – artistik e muzikor, pёr nder tё Ditёs sё Pavarёsisё.

Prezantimi i dokumentarit, këgë, valle, recitime dhe shfaqja e  dramës, “Bryma e Vdekjes”, ishin pikat kryesore tё Programit.

‘‘Liria e arritur, është vlera dhe pasuria më e çmuar e shoqërisë njerëzore e cila nuk falet e as dhurohet, por fitohet me shumë punë e përpjekje, gjak dhe vuajtje brezash, ndaj hero dhe dëshmorë  me heroizmin e tyre janë bërë pasuri kombëtare dhe janë më meritorët për gjatë gjithë historisë, për të tashmen dhe të ardhmen e kombit tonё’’, me kёto fjalё e hapi programin artistik nxёnёsja,  Suana Selmani.

Kёtё manifestim e nderuan edhe prania e Drejtorit tё Drejtorisë për Arsim,Lipjan,  z. Rasim Hasani me bashkёpunёtorёt e tij.

Të pranishmit e shumtë nё sallёn ku zhvillohej programi dhe  duartrokitjet e tyre tё pandёrprera na lumturuan pa masë

photos