Aromë Feste në Kolegjin “Mehmet Akif”

                   O flamur gjak,o flamur shkabë
                   O vend e vat’ o nën e babë
                   Lagur me lot,djegur me flagë
                   Flamur i kuq,flamur i zi.
Fan S.Noli Himni i Flamurit

Në kuadër të aktiviteteve kulturore  dhe festës së flamurit,në shkollën tonë nga data 21=25 nëntor u shënua JAVA E GJUHËS SHQIPE. Java nisi me prezentimet e temave të ndryshme nga letërsia dhe veprave letrare të parapara me planprogram. Ora e parë me të gjitha klasët e dhjeta filloi me këndimin e HIMNIT KOMBËTAR, përcjellur pastaj me një prezentim për historikun e flamurit,ese të ndryshme,poezi dhe këngë të përgatitura dhe të interpretuara me shumë përkushtim dhe dashuri. Për këtë javë të bukur u angazhuan shumë nxënës kreativ dhe punëtor,bashkë me arsimtaren e gjuhës shqipe Sh.Tiganin.

Mbresa të jashtëzakonshme la videoprojekti për historikun e flamurit, i .përgatitur nga nxënësit:

 • Klea Aliu 10B
 • Jona Ramadani 10F
 • Iris Shala 10C
 • Bleron Hyseni 10D
 • Ermira Shabani 10E

Për ese u shqua:

 • Jonida Kuqi 10B
 • Erëza Jusaj 10B
 • Voltis Jakupi 10D
 • Gentrit Ajvazi 10B
 • Vita Qerimi 10B
 • Petrit Qerimi 10A

Për poezi:

 • Xhemajl Borovci 10C
 • Dea Salihu 10B
 • Blemend Seferi 10A
 • Flamur Fetahu 10B
 • Engjëll Ahmedi 10E
 • Gentiana Zeneli 10D
 • Erza Lalinovci 10D
 • Anisa Fazliu 10A

Ndërsa Natyrë Jerliu 10D, na dha një emocion të forte me një monolog për flamurin.

Kjo javë u përmbyll me këngë e valla në oborrin e shkollës tonë,jo më kot thonë festë që i bashkon të gjithë shqiptarët anë e mbanë botës. GËZUAR!!!!!!

photos