Yearly Archives: 2017

Garë në Lëndën e Gjuhës Turke

Në Kolegjin tone “Mehmet Akif” – Lipjan, Departamenti  i Gjuhës Turke , mbajti  garë në lëndën  e  GjuhësTurke, ndërmjet  klasëve të 9-ta  dhe të10-ta. Gara kishte për qëllim vlerësimin e nxënësve pas përfundimit së mësuarit nivelin e parë  të librave të paraparë me planprogram “Lale Turkçe 1”. Në secilën  klasë u përzgjodhën nga tre nxënës.Gara uzhvillua  në sallën e kuqe,ku të pranishëm  ishin të gjithë nxënësit e klasëve të 9-ta dhe të 10-ta.

Pjësëmarrës në këtë garë ishin:

  • 9A: Penda Smajlaj, Alketa Mecini, Ariola Çerkini
  • 10A: Diellza Gashi, Lorentina Sallahu, Fatime Vishesella
  • 10B: Aurora Kçiku, Lorinë  Bajrami, Vlera Hasani
  • 10C: Dea Murati, Ena Mulolli, Olsa Hasani
  • 10D: Blinerë Kurtishaj, Era Kurteshi, Florian Hajredini.

Fitues i kësaj gare,pra në vendin  e  parë doli klasa 10D me 202 pikë. Vendi i dytë, 10B me 194 pikë, ndërsa Vendi i tretë i takoi  klasës  9A me 193 pikë të fituara.

photos

Nxёnёsit e kolegjit Mehmet Akif Aktiviteti humanitar

Nxёnёsit e kolegjit Mehmet Akif, Banullё, Lipjan sё bashku me mёsimdhёnёsit dhe drejtorin Nazmi Ulus organizuan panairin ushqimor nё mёnyrё qё tё ndihmojnё studentin Florent Hoxha, tё cilit i nevoitet ndihma urgjente pёr shёrimin nga sёmundja leukimi acute.

Nxёnёsit sё bashku me organizatoren e kёtij aktiviteti humanitar prof. Hajrije Krasniqi grumbulluan 900 € duke i dёshiruar Florentit shёrim dhe kthim sa mё tё shpejtё nё Kosovё.

photos

Biology & Chemistry General Assessment Test Top Students – 12.12.2017

Students can check their detailed results in their e-school account.

9

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Penda Smajljaj
MAC Lipjan
9A
20
0
20
0
40
0
40
2
Alfred Hadri
MAC Gjakova
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
2
Emira Karahoda
MAC Prizren
9B
19
1
20
0
39
1
38.75
2
Tringa Rexhepaj
MAC Lipjan
9A
19
1
20
0
39
1
38.75
5
Alketa Mecini
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
6
Elsa Morina
MAC Prizren
9A
19
1
18
1
37
2
36.5
7
Flori Vula
MAC Gjakova
9A
19
1
18
2
37
3
36.25
7
Verona Sopa
MAC Lipjan
9A
17
3
20
0
37
3
36.25
9
Diar Kamberi
MAC Gjakova
9A
19
1
17
3
36
4
35
9
Dren Kastrati
ISP Marigona
9B
19
1
17
3
36
4
35
11
Blendi Melenica
MAC Lipjan
9A
17
3
18
2
35
5
33.75
11
Dianë Demiri
MAC Lipjan
9A
16
4
19
1
35
5
33.75
11
Fjona Kllokoqi
ISP Marigona
9B
17
3
18
2
35
5
33.75
14
Ariola Çerkini
MAC Lipjan
9A
16
3
18
2
34
5
32.75
14
Edona Dakaj
MAC Prizren
9A
20
0
14
5
34
5
32.75
16
Arbnor Rama
MAC Lipjan
9A
16
4
18
2
34
6
32.5
16
Blendi Uka
ISP Marigona
9B
16
4
18
2
34
6
32.5
16
Gresa Brovina
MAC Gjakova
9A
18
2
16
4
34
6
32.5
16
Sevdenur Bektas
MAC Prizren
9B
19
1
15
5
34
6
32.5
16
Sümer Berk Şener
ISP Marigona
9A
17
3
17
3
34
6
32.5
16
Yahya Alp Özay
MAC Prizren
9B
15
5
19
1
34
6
32.5

10

Biology
Chemistry
Total
#
Group
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
A
Era Kurteshi
MAC Lipjan
10D
19
1
19
1
38
2
37.5
2
A
Argjira Zymeri
MAC Lipjan
10D
17
3
19
1
36
4
35
3
A
Arbër Lezi
MAC Prizren
10A
17
3
18
2
35
5
33.75
3
A
Dren Hima
MAC Lipjan
10B
18
2
17
3
35
5
33.75
4
B
Allmedin Shehu
MAC Prizren
10B
16
4
18
2
34
6
32.5
4
A
Endrit Shabani
MAC Lipjan
10C
18
2
16
4
34
6
32.5
4
A
Lorinë Bajrami
MAC Lipjan
10B
17
3
17
3
34
6
32.5
4
A
Sokol Karabaxhak
MAC Prizren
10A
16
4
18
2
34
6
32.5
4
A
Vlera Hasani
MAC Lipjan
10B
18
2
16
4
34
6
32.5
9
A
Agon Uka
MAC Prizren
10A
17
3
16
4
33
7
31.25
9
A
Albin Saraçi
MAC Lipjan
10C
16
4
17
3
33
7
31.25
9
B
Musli Jemini
MAC Prizren
10B
15
5
18
2
33
7
31.25
12
A
Dafinë Abdyli
MAC Lipjan
10C
15
5
17
3
32
8
30
12
A
Omer Faruk Yildirim
MAC Lipjan
10D
16
4
16
4
32
8
30
14
A
Andi Paçarizi
MAC Prizren
10A
14
4
17
3
31
7
29.25
15
A
Bahar Mazreku
MAC Prizren
10A
16
4
15
4
31
8
29
16
A
Mirsad Jusufi
MAC Lipjan
10C
15
5
16
4
31
9
28.75
17
A
Aurora Kqiku
MAC Lipjan
10B
13
5
17
3
30
8
28
18
A
Rozina Bushati
MAC Prizren
10A
13
7
17
2
30
9
27.75
19
B
Diellor Balaj
MAC Prizren
10B
12
8
18
2
30
10
27.5
19
A
Lum Borovci
MAC Lipjan
10D
15
5
15
5
30
10
27.5
19
A
Nart Gashi
MAC Prizren
10A
14
6
16
4
30
10
27.5
19
A
Servet Tepeli
MAC Prizren
10A
12
8
18
2
30
10
27.5
19
A
Shend Blaku
MAC Lipjan
10B
15
5
14
1
29
6
27.5

11

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Aurora Saraçi
MAC Lipjan
11F
19
1
20
0
39
1
38.75
1
Jon Gavazaj
MAC Prizren
11A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Yusuf Bera Ermiş
MAC Lipjan
11B
18
2
19
1
37
3
36.25
4
Edin Zeqiri
MAC Lipjan
11F
19
1
17
3
36
4
35
4
Enes Hasani
MAC Lipjan
11F
18
2
18
2
36
4
35
4
Kreshnik Mahmuti
MAC Prizren
11B
18
2
18
2
36
4
35
4
Roena Maloku
MAC Lipjan
11B
17
3
19
1
36
4
35
4
Xhemajl Borovci
MAC Lipjan
11C
17
3
19
1
36
4
35
9
Besart Mulliqi
MAC Lipjan
11E
16
4
19
1
35
5
33.75
9
Irisa Thaqi
MAC Lipjan
11D
18
2
17
3
35
5
33.75
11
Arnesë Abdyli
MAC Lipjan
11B
19
1
15
4
34
5
32.75
12
Diellza Smani
MAC Lipjan
11E
18
2
16
4
34
6
32.5
12
Etna Nuka
MAC Lipjan
11B
17
3
17
3
34
6
32.5
12
Urim Shaqiri
MAC Lipjan
11B
18
2
16
4
34
6
32.5
12
Vita Qerimi
MAC Lipjan
11B
16
4
18
2
34
6
32.5
16
Blir Berisha
MAC Gjakova
11A
18
2
15
5
33
7
31.25
16
Dren Rrustemi
MAC Lipjan
11C
15
5
18
2
33
7
31.25
16
Ermira Shabani
MAC Lipjan
11E
17
3
16
4
33
7
31.25
16
Hanisa Kuljici
MAC Prizren
11B
19
1
14
6
33
7
31.25
16
Majlinda Ahmetaj
MAC Prizren
11B
17
3
16
4
33
7
31.25

12

Biology
Chemistry
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Andi Sermaxhaj
MAC Lipjan
12A
20
0
18
2
38
2
37.5
2
Art Hoxha
MAC Gjakova
12B
20
0
17
3
37
3
36.25
2
Bayram Çetinkaya
MAC Lipjan
12C
20
0
17
3
37
3
36.25
2
Besarta Kuleta
MAC Lipjan
12E
19
1
18
2
37
3
36.25
2
Edisa Shoshi
MAC Lipjan
12D
20
0
17
3
37
3
36.25
2
Edlira Miftari
MAC Lipjan
12B
19
1
18
2
37
3
36.25
7
Arta Hoxha
MAC Lipjan
12D
18
2
18
2
36
4
35
7
Dea Stavileci
MAC Lipjan
12C
19
1
17
3
36
4
35
7
Rrita Tejeci
MAC Prizren
12A
20
0
16
4
36
4
35
7
Sihana Metrama
MAC Lipjan
12E
19
1
17
3
36
4
35
7
Vesë Neziri
MAC Lipjan
12B
18
2
18
2
36
4
35
12
Ardit Vezaj
MAC Prizren
12C
19
1
16
4
35
5
33.75
12
Desantila Muriqi
MAC Lipjan
12E
19
1
16
4
35
5
33.75
12
Erblin Jashari
MAC Lipjan
12B
17
3
18
2
35
5
33.75
12
Erza Ajeti
MAC Lipjan
12E
19
1
16
4
35
5
33.75
12
Ndriqim Hoxha
MAC Prizren
12B
18
2
17
3
35
5
33.75
12
Rita Qela
MAC Gjakova
12A
19
1
16
4
35
5
33.75
12
Shkëlqim Hasani
MAC Lipjan
12D
17
3
18
2
35
5
33.75
12
Shkurte Hajredini
MAC Lipjan
12A
19
1
16
4
35
5
33.75
20
Jakub Xhigoli
MAC Lipjan
12A
16
3
18
2
34
5
32.75

Friendly Games with ASK

Me datën 12-12-2017 janë zhvilluar lojë miqësore në Basketboll për meshkuj dhe Volejboll për vajza në mes të dy kolegjeve MAC Lipjan dhe ASK.
Vajzat e MAC Lipjan fituan në Volejboll, ndërsa në Basketboll fituan djelmoshat e ASK.

photos

Physics & English General Assessment Test Top Students – 06.12.2017

Students can check their detailed results in their e-school account.

9

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Alfred Hadri
MAC Gjakova
9A
20
0
20
0
40
0
40
1
Diar Kamberi
MAC Gjakova
9A
20
0
20
0
40
0
40
3
Argjenda Celina
MAC Lipjan
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Elsa Morina
MAC Prizren
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Emira Karahoda
MAC Prizren
9B
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Eron Imeri
MAC Gjakova
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Verona Sopa
MAC Lipjan
9A
20
0
19
1
39
1
38.75
8
Blendi Melenica
MAC Lipjan
9A
20
0
18
1
38
1
37.75
9
Alketa Mecini
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
9
Flori Vula
MAC Gjakova
9A
20
0
18
2
38
2
37.5
9
Penda Smajljaj
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
9
Ylber Galica
MAC Lipjan
9A
19
1
19
1
38
2
37.5
13
Dianë Demiri
MAC Lipjan
9A
19
1
18
2
37
3
36.25
13
Melahat Betül Şener
ISP Marigona
9A
17
3
20
0
37
3
36.25
13
Shega Uka
MAC Prizren
9B
18
2
19
1
37
3
36.25
16
Arbër Përboqi
MAC Lipjan
9A
18
2
18
2
36
4
35
16
Dren Kastrati
ISP Marigona
9B
17
3
19
1
36
4
35
16
Erda Spahiu
MAC Prizren
9A
17
3
19
1
36
4
35
16
Gresa Brovina
MAC Gjakova
9A
18
2
18
2
36
4
35
16
Sümer Berk Şener
ISP Marigona
9A
18
2
18
2
36
4
35
16
Tringa Rexhepaj
MAC Lipjan
9A
17
3
19
1
36
4
35

10

Physics
English
Total
#
Group
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
A
Lum Borovci
MAC Lipjan
10D
19
1
19
1
38
2
37.5
2
B
Dren Hima
MAC Lipjan
10B
18
2
18
2
36
4
35
2
B
Florian Hajredini
MAC Lipjan
10D
20
0
16
4
36
4
35
4
B
Arlind Shefiku
MAC Lipjan
10A
17
1
18
2
35
3
34.25
5
B
Allmedin Shehu
MAC Prizren
10B
15
5
20
0
35
5
33.75
5
B
Diellor Balaj
MAC Prizren
10B
17
3
18
2
35
5
33.75
5
A
Era Kurteshi
MAC Lipjan
10D
16
4
19
1
35
5
33.75
5
A
Lindrit Jahiu
MAC Lipjan
10D
17
3
18
2
35
5
33.75
5
A
Sokol Karabaxhak
MAC Prizren
10A
16
4
19
1
35
5
33.75
10
A
Agon Uka
MAC Prizren
10A
13
7
20
0
33
7
31.25
10
A
Dea Murati
MAC Lipjan
10C
14
6
19
1
33
7
31.25
10
A
Omer Faruk Yildirim
MAC Lipjan
10D
15
5
18
2
33
7
31.25
12
A
Elita Rexha
MAC Prizren
10A
13
4
19
1
32
5
30.75
13
A
Servet Tepeli
MAC Prizren
10A
16
3
16
4
32
7
30.25
14
B
Artur Vllahiu
MAC Lipjan
10B
18
2
14
6
32
8
30
14
B
Mirsad Jusufi
MAC Lipjan
10C
17
3
15
5
32
8
30
16
A
Loretë Salihu
MAC Lipjan
10D
13
5
18
2
31
7
29.25
17
A
Albin Saraçi
MAC Lipjan
10C
13
7
18
2
31
9
28.75
17
A
Arif Berisha
MAC Lipjan
10C
14
6
17
3
31
9
28.75
17
B
Lorentina Sallahu
MAC Lipjan
10A
11
9
20
0
31
9
28.75
20
A
Butrint Kërveshi
MAC Lipjan
10B
12
8
18
2
30
10
27.5
20
A
Vlera Hasani
MAC Lipjan
10B
12
8
18
2
30
10
27.5

11

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Majlinda Ahmetaj
MAC Prizren
11B
20
0
20
0
40
0
40
2
Erza Lalinovci
MAC Lipjan
11D
20
0
19
1
39
1
38.75
3
Hana Habibi
MAC Lipjan
11F
19
1
19
1
38
2
37.5
4
Besart Mulliqi
MAC Lipjan
11E
20
0
17
3
37
3
36.25
4
Edin Zeqiri
MAC Lipjan
11F
20
0
17
3
37
3
36.25
4
Fiona Avdiu
MAC Lipjan
11C
19
1
18
2
37
3
36.25
4
Jona Ramadani
MAC Lipjan
11F
19
1
18
2
37
3
36.25
4
Roena Maloku
MAC Lipjan
11B
18
2
19
1
37
3
36.25
9
Erëza Lepaja
MAC Lipjan
11B
18
2
18
2
36
4
35
9
Rina Tejeci
MAC Prizren
11B
17
3
19
1
36
4
35
11
Arta Kuleta
MAC Lipjan
11F
17
3
18
2
35
5
33.75
11
Aurora Saraçi
MAC Lipjan
11F
17
3
18
2
35
5
33.75
11
Blond Kosumi
MAC Lipjan
11C
18
2
17
3
35
5
33.75
11
Dren Rrustemi
MAC Lipjan
11C
17
3
18
2
35
5
33.75
11
Irisa Thaqi
MAC Lipjan
11D
16
4
19
1
35
5
33.75
11
Jon Gavazaj
MAC Prizren
11A
18
2
17
3
35
5
33.75
11
Kreshnik Mahmuti
MAC Prizren
11B
19
1
16
4
35
5
33.75
11
Xhemajl Borovci
MAC Lipjan
11C
15
5
20
0
35
5
33.75
19
Donat Sinani
MAC Lipjan
11F
17
3
17
3
34
6
32.5
19
Elif Nalan Ünal
MAC Lipjan
11E
18
2
16
4
34
6
32.5
19
Enes Hasani
MAC Lipjan
11F
19
1
15
5
34
6
32.5
19
Jeta Purrini
MAC Lipjan
11C
16
4
18
2
34
6
32.5

12

Physics
English
Total
#
Student
School
Class
C
W
C
W
C
W
Net
1
Andi Sermaxhaj
MAC Lipjan
12A
19
1
19
1
38
2
37.5
2
Besarta Kuleta
MAC Lipjan
12E
18
2
19
1
37
3
36.25
2
Edisa Shoshi
MAC Lipjan
12D
18
2
19
1
37
3
36.25
4
Sihana Metrama
MAC Lipjan
12E
17
3
19
1
36
4
35
5
Arianit Sylafeta
MAC Gjakova
12B
17
3
18
2
35
5
33.75
6
Dea Stavileci
MAC Lipjan
12C
16
4
18
2
34
6
32.5
6
Erblin Jashari
MAC Lipjan
12B
16
4
18
2
34
6
32.5
6
Erza Ajeti
MAC Lipjan
12E
15
5
19
1
34
6
32.5
6
Shkëlqim Hasani
MAC Lipjan
12D
17
3
17
3
34
6
32.5
10
Rita Thaqi
MAC Lipjan
12E
17
3
16
3
33
6
31.5
11
Art Hoxha
MAC Gjakova
12B
15
5
18
2
33
7
31.25
11
Bayram Çetinkaya
MAC Lipjan
12C
17
3
16
4
33
7
31.25
11
Kushtrim Haziri
MAC Lipjan
12A
19
1
14
6
33
7
31.25
11
Ndriqim Hoxha
MAC Prizren
12B
17
3
16
4
33
7
31.25
11
Ndriti Azizi
MAC Lipjan
12D
16
4
17
3
33
7
31.25
11
Tevhid Rada
MAC Prizren
12B
15
5
18
2
33
7
31.25
11
Vlera Gashi
MAC Lipjan
12C
16
4
17
3
33
7
31.25
18
Arti Zabërgja
MAC Lipjan
12E
18
2
14
6
32
8
30
18
Desantila Muriqi
MAC Lipjan
12E
13
7
19
1
32
8
30
18
Enis Berisha
MAC Lipjan
12C
17
3
15
5
32
8
30
18
Krenare Qatani
MAC Prizren
12B
14
6
18
2
32
8
30