Monthly Archives: January 2017

Zëvendësministri i arsimit z.Bërdyna vizitoi kolegjin “Mehmet Akif” në Lipjan

Më 23 janar 2017, Zëvendësministri z. Agim Bërdyna bëri një vizitë pune në Kolegjin ”Mehmet Akif”. Gjatë kësaj vizite ai shoqërohej me udhëheqësit e shkollës.

Zëvendësministri z. Agim Bërdyna u prit në hyrje të Kolegjit nga Drejtori dhe bashkëpuntorë të tij të cilët shprehën kënaqësinë për këtë vizitë.Në fillim z.Bërdyna para se të takohej me nxënës, vizitoi mjedise të ndryshme të shkollës në veçanti laboratorët e fizikës dhe të kimisë, ku pati mundësinë që të shoh konkretizimin e disa eksperimenteve të përgatitur nga nxënësit e shkollës.

Zëvendësministri z.Bërdyna gjatë takimit më nxënës i njoftojë ata rreth zhvillimeve të fundit në arsimin e Kosovës, konkretisht me zbatimin e kurrikulit të ri nepër shkolla. Si dhe iu përgjigj pyetjeve të nxënësve që këshin të bëjnë kryesisht me zëvendësimin e orëve të humbura për shkak të zgjatjes së pushimit dimëror, rezultatet e testit PISA etj.

Në përfundim, Drejtori I shkollës vlerësoi bashkëpunimin efektiv dhe të vazhdueshëm të Kolegjit “Mehmet Akif” me Ministrinë e Arsimit. Zëvendësministri Bërdyna falenderoi për pritjen duke shprehur kënaqësinë për këtë vizitë pune në këtë shkollë.

photos

MACPRO 2017

Categories:

 • Environment
 • Poster Design
 • Programming
 • Short Movie
 • Web Design
 • Industrial Design
 • Social Science

Schedule:

 • 19 February 2017: Application Deadline
 • 20-24 February 2017: School Eliminations
  • 22 February 2017: MAC Prizren & MAC Gjakova
  • 23 February 2017: ISP
  • 24 February 2017: MAC Lipjan
 • 28 February 2017: Announcement of Finalists
 • 04 March 2017: Final

Sample projects

Project Submission

Awards:

Every participant will receive a MACPRO certificate for their ambition and participation. Each category will be judged and awarded separately. Four tiers of awards and gifts will be given according to student’s total score within the discipline:

 • Gold Medal: The first 20 % of the participants.
 • Silver Medal: The next 30% of the participants.
 • Bronze Medal: The next 30% of the participants.
 • Honarable Mention: The last 20 % of the participants

Students have to pick up their awards during the ceremony. Each student can present only one project and may receive only one award.

Project Display Panel Dimensions

Project Display Panel Dimensions

NJOFTIM

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, në konsultim me Drejtoritë Komunale për Arsim (DKA), ka marr vendim për shtyrjen e fillimit të Gjysmëvjetorit të Dytë, deri me datë 16 janar 2017.

“Ky vendim është marr për shkak të motit të lig dhe temperaturave të ulëta që po mbretërojnë këto ditë në vendin tonë, me qëllim të evitimit të rreziqeve eventuale si dhe epidemisë së Gripit AH3V për të cilin MASHT dje është njoftuar edhe zyrtarisht nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës”, thuhet në njoftimin për media të MAShT-it.

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, në ditët në vijim do të njoftoj Drejtoritë Komunale për Arsim, me vendimin për mënyrën e kompensimit të orëve të humbura të mësimit.

Happy New Year 2017