Monthly Archives: February 2017

Gara e matematikanve të rinj drejt finales

Olimpiada e mbajtur më 25 shkurt filloi me një fjalë rasti të kryetarit të Shoqatës së Matematikanëve të Kosovës Dr.Muhip Lohaj dhe Kryetarit të Departamentit të Matematikës Dr. Bujar Fejzullahu. Zv.Drejtori i përgjithshëm i QEA “Gulistan” Dr. Yusuf Karabina në fjalën e tij të rastit shprehu kënaqësinë duke thënë: “Kolegji Mehmet Akif ndihet i priviligjuar se për herë të tretë është nikoqire e olimpiadës së Matematikës e cila organizohet për herë të 9-të nga Shoqata e Matematikanëve të Kosovës.”

Në këtë garë e cila zgjati 3 orë morën pjesë 200 nxënës dhe janë përzgjedhur 20 nxënësit më të suksesshëm nga të cilët më 18 Mars do të bëhet përzgjedhja e ekipit që do ta përfaqësojë Kosovën këtë vit në Brazil.

Kolegji ju uron sukses të gjithë pjesëmarrësve në veçanti nxënësve tanë Dren Neziri, Viktor Ahmeti, Jona Zeneli, Flutura Shabani dhe Ardita Berisha të cilët arritën të rradhitën në mesin e 20 nxënësve më të suksesshëm.

MACPRO 2017 Schedule

Date: Saturday, March 04, 2017

  • 08:20 – 08:30   Arrival to ISP Marigona
  • 08:30 – 09:00   Breakfast
  • 08:30 – 09:30   Project Setup
  • 09:30 – 13:00   Judging and Exhibition
  • 13:00 – 14:00   Lunch
  • 14:00 – 15:00   Award Ceremony

 

MACPRO 2017 – Finalists

MACPRO 2017 – Finalists

Panel no Student 1 Class Student 2 Class Age Category Project name
105 Rrita Zogaj 11 Ariana Dedushaj 11 Senior Environment How Pb (lead) reacts on vegetables
106 Vita Qerimi 10     Senior Environment Climate Change
108 Erza Lalinovci 10     Senior Environment Radon levels in our living places.
111 Albion Rexhaj 12     Senior Environment Sea Bin Project
117 Greta Dunga 11 Rreze Gjonbalaj 11 Senior Environment Aluminium Foil Dangers
119 Fuad Emini 9 Rron Bytyqi 9 Senior Environment Qyteti Ideal
123 Edon Budakova 12 Fitim Hajredini 12 Senior Environment Neutralization of acid water for agriculture by using fly ash of Kosovo’s Coal
125 Akideja Hasani 11 Rita Thaqi 11 Senior Environment Removal of heavy metal ions from water
127 Edlira Miftari 11 Liridona Mehmeti 11 Senior Environment Absorption of CO2, CO And Unburned Hydrocarbon Gases
128 Desantila Muriqi 11     Senior Environment Planting as a solution to air pollution in Prishtina
130 Erza Ajeti 11     Senior Environment Using Zeolite in the removal of heavy metals in water.
133 Argjentina Deliu 11     Senior Environment Planting
136 Fiona Hajredini 11 Edisa Shoshi 11 Senior Environment Planting without soil
137 Hande Betül Karakaya 10 Esra Şahingöz 10 Senior Environment How To Reduce Air Pollution
139 Riad Januzi 12 Ekrem Islami 12 Senior Environment using nettles instead of pesticide
141 Erudit Qerimi 12 Petrit Qerimi 10 Senior Environment Solar-powered Water Desalination System
142 Visar Mehaj 12 Leonard Kastrati 12 Senior Environment Removal of phenol from water through the use of tea waste
145 Orges Osmani 12     Senior Environment Magnetic Disc
146 Kaltrina Merovci 11 Erona Nura 11 Senior Environment Pumpkin Purifier
212 Fjolla Ajvazi 11     Senior Industrial Design phone projector
215 Art Alili 11     Senior Industrial Design Magic Cup
216 Jon Haxhiu 11 Enes Hadroviq 11 Senior Industrial Design Train without electricty
219 Engjëll Ahmedi 10 Drilon Sylejmani 11 Senior Industrial Design Wireless Electricity Generator
226 Sihana Metrama 11 Besarta Kuleta 11 Senior Industrial Design 7 Wonders
229 Yll Hasani 11 Alban Hasani 11 Senior Industrial Design Illumination With Optic Cables
230 Mihrije Rexha 11 Nurane Aliu 11 Senior Industrial Design illumination system-with mirror
235 Qendresa Hajdari 12 Elirë Kryeziu 12 Senior Industrial Design Breathe healthier air inside the school
240 Agon Ajvazi 11 Driton Brava 11 Senior Industrial Design Bike tire for snow
241 Vigan Mustafa 11     Senior Industrial Design Room Cooler
243 Florentina Uka 12 Kosovare Konjufca 12 Senior Industrial Design Green EnerGYM
304 Klea Aliu 10 Dea Salihu 10 Senior IT – Poster Design Global Warming
305 Aulona Beqiri 11 Gresa Ajeti 11 Senior IT – Poster Design Art and Science
306 Dea Syla 10     Senior IT – Poster Design Science and life
307 Kaltrina Merovci 11 Erona Nura 11 Senior IT – Poster Design Actuality
310 Altina Jashari 11 Andi Sermaxhaj 11 Senior IT – Poster Design Air Pollution
313 Desantila Muriqi 11 Liza Metolli 11 Senior IT – Poster Design airCHEW
317 Devleta Murati 11 Erinda Sulejmani 11 Senior IT – Poster Design Waste around the world
319 Edona Ramadani 12 Olta Gashi 12 Senior IT – Poster Design Modern Painkillers
320 Enkela Maxhuni 11 Viola Bytyqi   Senior IT – Poster Design Mother of nature
321 Elina Sharri 11 Jon Gjinolli 11 Senior IT – Poster Design Saving Energy
408 Elvis Burrniku 12 Blerta Mustafa 12 Senior IT – Programming Online Examination System
602 Jeton Jashanica 11     Senior IT – Web Design Personal Website
705 Blerina Morina 11 Shkurte Hajredini 11 Senior Social Sciences Ndikimi i rrjeteve sociale
707 Arnisa Kryeziu 11 Lavdie Ahmedi 11 Senior Social Sciences Ngacmimet dhe Paragjykimet
708 Diellza Smani 10 Erza Smani 10 Senior Social Sciences Did You Know ?
715 Zeynep Sena Çetiner 10     Senior Social Sciences Stars Can`t Shine Without Darkness
716 Diellza Vishi 11 Enesa Ejupi 11 Senior Social Sciences Harta e Shqiperise-relievi
717 Bleron Hyseni 10     Senior Social Sciences Creating Energy From Peanuts
718 Elsa Elshani 10 Ermira Shabani 10 Senior Social Sciences smart hightways
720 Jeta Purrini 10 Irisa Shala 10 Senior Social Sciences Recycled materials vacuum cleaner
722 Tinka halimi 10 Etna Nuka 10 Senior Social Sciences Why the sky is blue
725 Ajete Zenullahi 11 Gentiana Zenullahi 11 Senior Social Sciences Effects of video games on teenagers

Olimpiada e 9-të e Matematikës në Kosovë

Të dielën, më 25 shkurt 2017 në lokalet e Kolegjit “Mehmet Akif” në Lipjan, do të  mbahet Finalja e Olimpadës së Matematikës, e cila organizohet për herë të 9-të nga Shoqata e Matematikanëve të Kosovës.Në këtë garë, synimi i së cilës është rritja e interesimit të nxënësve për matematikën, do të marrin pjesë nxnënësit e kl.9-të deri te kl. e 12-të nga çdo komunë e Kosovës, të cilët janë përzgjedhur nga Drejtoria e arsimit të komunave.

Gjashtë nxënësit më të suksesshëm të finaleve do ta përfaqësojnë Kosovën në Garën ndërkombëtare të 58 -të të matematikës, e cila do të mbahet këtë vit në Brazil.

Ju urojmë sukses të gjithë nxënësve pjesëmarrës!

Shënim:Programi i garës fillon në orën 09:00, me regjistrimin e nxënësve për garë, si dhe me mëngjesin e përgatitur për pjesëmarrësit.

Pёrfaqёsuesit e Q.E.A. “Gulistan” nga Kosova vizituan Zvicren

Kolegji “Mehmet Akif”, është shkolla e parë private e hapur në Kosovën e pasluftës. Veprimtarinë e ka filluar në vitin 2000, në lokalet e Shkolles së mesme “Gjin Gazuli”, në Prishtinë. Një vit më vonë është transferuar si qiramarrës fillimisht në një objekt që gjendej në Velani, kurse më vonë në objektin që gjendej në Veternik. Në vitin shkollor 2010 Kolegji kaloi në objektin e vet aktuale në Banullë-Lipjan. Mësimi zhvillohet në nivelin e shkolles së mesme të lartë (10-12), në drejtimin shkencor. Shkolla ofron ushqim si dhe banim në konvikte të ndara për djem dhe vajza, për nxënësit që vijnë nga qytetet e tjera të Kosovës.

Kolegji është një institucion shumë i suksesshëm edukativo–arsimor, gëzon një reputacion dhe emër të mirë, andaj edhe nxënësit i përzgjedhë përmes provimit pranues.

  • Misioni ynë është të edukojmë breza, që krahas arsimimit serioz të marrë në çdo fushë, të jenë idealist, vizionarë, social, të sjellshëm dhe të respektueshëm ndaj çdo lloj besimi e ideje.
  • Të edukojmë breza që respektojnë bazat e një shteti demokratik e ligjor që kanë nevojë të gjitha shoqëritë dhe komunitetet.
  • Të edukojmë një brez të emancipuar, të vetëdijesuar dhe të mbushur me dashuri për atdheun që ta përfaqësojë me dinjitet kudo atë.
  • Të kontribuojmë me zhvillimin e miqësisë dhe vlerave kulturore të përbashkëta të Kosovës me shtetet e tjera.

Janë këto të dhëna nga historiku i punës së kolegjit Mehmet Akif në Kosovë, të cilat në deklaratën për gazeten, revisten e shkollës i kumtoi profesoresha e kolegjit Mehmet Akif, Hajrije Krasniqi, e cila e shoqëruar nga prof. Kenan Tahiraga, prof. Hatifete RaҀi dhe një grup nxënësish, qëndruan dy ditë në Zurich.

Me këtë rast, në kuadër të festës së 9 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, kolegji organizoi program të begatë dhe të larmishëm kulturoro–artistik e muzikor me këngë, valle, recitime dhe dramën Bryma e Vdekjes.

Gjatë rreth dy orëve, të pranishmit e shumtë në sallën ku zhvillohej programi i argëtuan nxënësit e kolegjit, të cilët pandërprerë u përshendeten me duartrokitje.

Mysafirët e respektuar nga Prishtina, në fjalën e rastit i përshendeti znj. Bahrie Hoti, konzulle në Bern, z. Shaban Haliti, z. Bahri Rexha. Znj. Analissa Schneller mike e madhe e popullit të Kosoves, z. Milazim Lecaj i cili ndihmoi shumë rreth realizimit të këtij programi etj.

Në ndarje përfaqësuesit e kolegjit Mehmet Akif u ndanë mirënjohje për nikoqirët në shenjë respekti për respektin dhe mikpritjen e sinqertë e bujare, si dhe përcjellësit e shumtë të programit të shfaqur për vlerësimin e lartë të punës së tyre.

photos