Kolegji “Mehmet Akif” i Shpërbleu më të Mirët!

Olimpiada e gjuhës angleze dhe ajo e kimisë tashmë tradicionale, në nivel të klasëve të 8-ta dhe 9-ta, për herë të tetë u mbajt në lokalet e Kolegjeve “Mehmet Akif” dhe ISP-së. Interesimi për pjesëmarrje i shkollave publike nuk mungoi edhe këtë vit. Në garën e gjuhës angleze morën pjesë 2200 nxënës prej 354 shkollave , ndërsa në garën e kimisë morën pjesë 1768 nxënës prej 287 shkollave.

Emocionet e nxënësve finalistë të cilët kishin ardhur me mësimdhënës dhe me prind për t’iu nënshtruar provimit të gjuhës angleze në “International School of Prishtina”, pas provimit u bartë në Kolegjin “Mehmet Akif” në Lipjan, ku u mbajt finalja e lëndës së kimisë, faza eksperimentale me nxënësit finalistë. Shpallja e fituesve dhe ceremonia e ndarjes së shpërblimeve i bashkoi të gjithë finalistët, mësimdhënësit, prindërit dhe drejtorët e pranishëm në sallën e kuqe të Kolegjit.

“Olimpiadat organizohen për motivimin e nxënësve për të mësuar. Mendojmë se përcaktimi i një caku ua lehtëson dhe i nxit më tëpër nxënësit për mësim. Arritja deri në finale është sukses. Kështu që të gjithë nxënësit sot këtu janë fituesë. I urojmë të gjithë pjesëmarrësit, mësimdhënësit dhe drejtorët e shkollave si dhe të gjithë ata që e kanë mbështetur realizimin e këtyre garave” ka thënë zv. Drejtori i përgjithshëm, Përgjegjësi për Arsim Dr. Yusuf Karabina në fjalimin e tij të rastit që e mbajti para se të shpallen fituesit në ceremoninë e ndarjes së shpërblimeve.

Nxënësit që i morën vendet e para në gjuhën angleze dhe të kimisë u shpërblyen me bursa për shkollim. Ndërsa mësimdhënësve të këtyre lëndëve dhe drejtorëve të shkollave që i morën tri vendet e para iu dha nga një “çek shpërblimi” në shenjë falënderimi për mbështetjen dhe suksesin e tyre.

Faza e parë e këtyre garave është mbajtur në gjysmëvjetorin e parë ndërsa të shtunën, më 1 prill, u mbajtën garat finale në lëndën e gjuhës angleze dhe të kimisë.

Në bazë të statistikave të bëra nga Kolegji “Mehmet Akif” sipas rezultateve të garës së gjuhës angleze shkolla me mesataren më të lartë doli SHFMU “Faik Konica” nga Prishtina, kurse në garën e kimisë, shkolla me mesataren më të lartë doli SHFMU”Besim Rexhepi” nga Ferizaji.

Fituesit e Olimpiadës së tetë nga lënda e gjuhës angleze dhe e kimisë janë:

Gjuhë Angleze – kl. 8

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
ERA HYSENI
Lidhja e Prizrenit – Pejë
100%
2
VERONA SOPA
Gjon Serreçi – Ferizaj
100%
3
OLT KONDIROLLI
Faik Konica – Prishtinë
75%
4
RITA KUÇI
Dardania – Prishtinë
75%
5
ELIZA SHABIU
Skenderbeu – Gjilan
50%
6
ANJESA TERSTENA
Vezir Jashari – Ferizaj
50%
7
ERON IMERI
Fehmi Agani – Gjakovë
50%
8
RIGA MAKSUTI
Selami Hallaqi – Gjilan
25%
9
MJELLMA SHEHU
Hasan Prishtina – Prishtinë
25%
10
OMAR ROBELLI
Abaz Ajeti – Gjilan
25%
11
DIOR LLUNJI
Dardania – Prishtinë
25%

Gjuhë Angleze – kl. 9

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
VLERA HASANI
Bafti Haxhiu – Viti
100%
2
RREZE QELA
Dardania – Prishtinë
100%
3
AMINA KAJA
Meto Bajraktari – Prishtinë
75%
4
VIOLA BUGAQKU
Hasan Prishtina – Prishtinë
75%
5
LOAND BAXHUKU
Mitrush Kuteli – Prishtinë
50%
6
NORA JUSUFI
Faik Konica – Prishtinë
50%
7
BLIN AHMETI
Naim Frashëri – Prishtinë
50%
8
DIELLZA IBRAHIMI
Asim Vokshi – Prishtinë
25%
9
ANTIK DOLI
Fehmi Agani – Gjakovë
25%
10
FLAMUR BAKIJA
Yll Morina – Gjakovë
25%

Details

Kimi – kl. 8

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
PENDA SMAJLJAJ
Hasan Prishtina – Prishtinë
100%
2
FLORIAN SHABANI
Skenderbeu – Gjilan
100%
3
YLLKA SULIQI
Musa Zajmi – Gjilan
100%
4
BLEDI HOXHA
Abaz Ajeti – Gjilan
75%
5
LEONITA RAKA
Emin Duraku – Kaçanik
75%
6
ALBULENA BAFTIU
Vëllezërit Frashëri – Suharekë
75%
7
EDON RAMADANI
Nazmi Hoxha – Gjilan
75%
8
BEKIM LLUMNICA
Shefki Kuleta – Podujevë
50%
9
BLEND MELENICA
SHMU – 1 – Vushtrri
50%
10
BLERDI KASTRATI
Yll Morina – Gjakovë
50%
11
TRINGA REXHEPAJ
Hasan Prishtina – Prishtinë
50%
12
FLORI VULA
Yll Morina – Gjakovë
25%
13
URAN DAKU
Thimi Mitko – Gjilan
25%
14
DRINOR BERISHA
Pavaresia – Prishtinë
25%
15
ARDITA BUJUPAJ
Bajram Curri – Istog
25%

Kimi – kl. 9

Vendi

Nxënësi

Shkolla

Bursa
1
AURORA KQIKU
Nazim Hikmet – Gjilan
100%
2
ERA KURTESHI
Thimi Mitko – Gjilan
100%
3
LORINË BAJRAMI
Thimi Mitko – Gjilan
100%
4
PUHIZË JANUZI
Thimi Mitko – Gjilan
75%
5
ANDI SEJDIU
Sadullah Brestovci – Gjilan
75%
6
ARTINA SHAHIQI
Selami Hallaqi – Gjilan
75%
7
ERMAL ISMAJLI
Abedin Rexha-Sandokani – Skënderaj
75%
8
ARLIND SHEFIKU
Abdyl Frashëri – Vushtrri
50%
9
ALBINA SAHITI
Besim Rexhepi – Ferizaj
50%
10
ARTON JAKUPI
Emin Duraku – Kaçanik
50%
11
MUSLI JEMINI
Edit Durham – Suharekë
50%
12
BARDH MUSTAFA
Rexhep Elmazi – Gjilan
25%
13
SHERIF HOTI
Pavaresia – Prishtinë
25%
14
FLORIANA BEQIRI
SHMU – 2 – Vushtrri
25%
15
DRIN BUJUPI
Abedin Bujupi – Gllogoc
25%