Monthly Archives: June 2017

Olimpiada “Genius” në Amerikë, Medalje Ari për Kosovën!

Një Medalje Ari, një Argjend, një Bronz dhe gjashtë Honorable për Kosovën nga nxënësit e Kolegjit”Mehmet Akif”

Në olimpiadën “GENIUS”, që është mbajtur më 12-16.06.2017 në Oswego të SHBA-së, kanë aplikuar 69 shtete nga mbarë bota dhe janë pranuar 470 projekte. Nxënësit e Kolegjit “Mehmet Akif” Kosovën e përfaqësuan në kategori të ndryshme me 13 projekte.

Rilinda Beqiraj & Eron Zeka (MAC Gjakova) me projektin e tyre të prazantuar në konkurrencën e gjithsej 470 projekteve nga mbarë bota, janë nderuar me medalje ari, Nesa Kryeziu (MAC Gjakova) me medalje argjendi dhe Arman Kaçaniku & Muhammed Smani (MAC Prizren) me medalje bronzi.

Ndërsa në mesin e nxënësve që kanë garuar dhe që janë shpërblyer me Honorable Mention janë:
Kushtrim Morina & Argjend Hadri (MAC Gjakova), Endrit Zeka & Bajram Kasumaj(MAC Gjakova), Erza Lalinovci, Fiona Avdiu & Erëza Hasani (MAC Lipjan), Nart Gashi & Vali Sharri (MAC Prizren)

Erza Lalinovci fitoi bursë (36 000 Dollar) në Universitetin Shtetëror të New Yorkut- SUNY

Puna e palodhshme e nxënësve dhe mësimdhënësve tanë e mbështetur nga prindërit dhe Ministria e Arsimit edhe kësaj here është kurorëzuar me sukses.
Urime!

photos

Mathematics Assessment Test 2017 (10 & 11 Graders) – Results

Students can check their detailed results in their e-school account.

10

#
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
Leart Ajvazaj
MAC Lipjan
10B
20
0
0
20
2
Esra Sahingöz
MAC Lipjan
10E
18
2
0
17.5
2
Elif Nalan Ünal
MAC Prizren
10C
18
2
0
17.5
4
Jeta Purrini
MAC Lipjan
10C
17
2
1
16.5
5
Hana Habibi
MAC Lipjan
10F
17
3
0
16.25
6
Hande Betul Karakaya
MAC Lipjan
10E
16
3
1
15.25
6
Besart Mulliqi
MAC Lipjan
10E
16
3
1
15.25
8
Enes Hasani
MAC Lipjan
10F
15
3
2
14.25
9
Blir Berisha
MAC Gjakova
10A
15
4
1
14
10
Adrian Krasniqi
MAC Lipjan
10D
15
5
0
13.75
11
Arta Kuleta
MAC Lipjan
10F
14
5
1
12.75
12
Egzon Morina
MAC Gjakova
10A
14
6
0
12.5
12
Donat Sinani
MAC Lipjan
10F
14
6
0
12.5
12
Norik Hoxha
MAC Lipjan
10F
14
6
0
12.5
12
Jonila Hetemi
MAC Lipjan
10E
14
6
0
12.5
16
Majlinda Ahmetaj
MAC Prizren
10C
13
7
0
11.25
16
Natyrë Jerliu
MAC Lipjan
10D
13
7
0
11.25
16
Anda Sefa
MAC Prizren
10B
13
7
0
11.25
16
Renea Binqe
MAC Lipjan
10F
13
7
0
11.25
16
Kreshnik Mahmuti
MAC Prizren
10C
13
7
0
11.25
16
Blond Kosumi
MAC Lipjan
10C
13
7
0
11.25

11

#
Student
School
Class
Correct
Wrong
Empty
Net
1
Sihana Metrama
MAC Lipjan
11E
18
0
2
18
2
Edisa Shoshi
MAC Lipjan
11D
18
2
0
17.5
3
Ndriti Azizi
MAC Lipjan
11D
17
3
0
16.25
3
Ndriqim Hoxha
MAC Prizren
11B
17
3
0
16.25
3
Art Vula
MAC Gjakova
11A
17
3
0
16.25
6
Fatma Tepeli
MAC Prizren
11A
16
2
2
15.5
6
Stine Pashoja
MAC Lipjan
11D
16
2
2
15.5
8
Alban Hasani
MAC Lipjan
11C
16
4
0
15
8
Andi Sermaxhaj
MAC Lipjan
11A
16
4
0
15
8
Besarta Kuleta
MAC Lipjan
11E
16
4
0
15
8
Arianit Sylafeta
MAC Gjakova
11B
16
4
0
15
8
Shkëlqim Hasani
MAC Lipjan
11D
16
4
0
15
13
Era Doli
MAC Gjakova
11A
15
3
2
14.25
14
Desantila Muriqi
MAC Lipjan
11E
14
0
6
14
15
Drilon Sylejmani
MAC Lipjan
11A
15
5
0
13.75
16
Vali Rada
MAC Prizren
11B
14
5
1
12.75
17
Besian Gashi
MAC Prizren
11C
14
6
0
12.5
17
Arti Zabërgja
MAC Lipjan
11E
14
6
0
12.5
17
Diellza Vishi
MAC Lipjan
11E
14
6
0
12.5
17
Erblin Jashari
MAC Lipjan
11B
14
6
0
12.5
17
Kaltrina Merovci
MAC Lipjan
11D
14
6
0
12.5