Mysafiri i javës: Analisti z.Behlul Beqaj

Në kuadër të takimeve dhe ligjeratave me nxënësit tanë, gjatë kësaj jave ata patën mundësinë të dëgjojnë një ligjeratë nga profesori, politologu, analisti politik, Behlul Beqaj. Tema që z.Beqaj elaboroi me nxënësit e kolegjit tonë, kishte të bënte me të arriturat e vendit tonë gjatë periudhës pas shpalljes së pavarësisë. Nxënësit shtruan një seri pyetjesh që kishin të bënin me situaten aktuale politike, çeshtjen e arsimit etj.
Gjatë këtij bashkëbisedimi me gjeneratat e reja ai theksoi rëndësinë e madhe që çdo kush nga ne duhet t’i përkushtohet e të luftojë për të miren e vendit. Dija e fituar si brenda ashtu edhe jashtë Kosovës duhet të vihet në shërbim të vendit.
Gjatë kësaj vizite z. Beqaj pati mundësinë të vizitojë ambientet dhe laboratoret e institucionit tonë, ku edhe u impresionua nga metodat e mësimdhënies, gjë që padyshim rezulton në nje mesimnxënie sa më të mirë për gjeneratat e reja. Po ashtu nxënësit tanë patën disa prezantime dhe projekte nga fusha e kimisë, fizikës, ku treguan edhe njëherë se teoria pa praktikë, nuk mund të jetë një dije e plotë.

photos