Olimpada e X-të Matematike e Kosovës

Më 27 janar 2018 në Prishtinë u mbajt Olimpiada e X-të Matematike e Kosovës (OMK). Në garat komunale të organizuara më 23 dhjetor janë përzgjedhur mbi 200 nxënës të klasave të 9-ta, 10-ta, 11-ta, dhe të 12-ta. Nxënësit të cilët në kategorinë e vet i kanë marrë pesë vendet e para do t’i nënshtrohen Testit nga i cili do të përzgjedhen 6 garuesit që do ta përfaqësojnë Kosovën në “IMO 2018“.

Olimpiada e 59-të Nërkombëtare e Matematikës (IMO) do të mbahet më 03-14 korrik 2018 në Rumuni. Kosova do të merr pjesë për herë të tetë në cilësinë e anëtarit me të drejta të plota.

Ju urojmë suksese nxënësve tanë të mëposhtëm të cilët kanë hy në pesë vendet e para në kategori të vet dhe tani do të garojnë për zgjedhjen e përfaqësuesve të Kosovës në IMO 2018 në Rumuni:

KLASA NXËNËSI VENDI SHKOLLA
IX Sümer Berk Şener I parë International School of Prishtina
IX Melahat Betül Şener I pestë IInternational School of Prishtina
X Dren Neziri I dytë Kolegji “Mehmet Akif” në Lipjan
XI Leart Ajvazaj I dytë Kolegji “Mehmet Akif” në Lipjan
XI Viktor Ahmeti Finalist IMO 2017 Kolegji “Mehmet Akif” në Lipjan
XII Jona Zeneli I dytë Kolegji “Mehmet Akif” në Lipjan
XII Arjanit Sylafeta I pestë Kolegji “Mehmet Akif” në Gjakovë