Garat e Diturisё nё Lёndёn Gjuhё Shqipe dhe Letёrsi

Garat e Diturisё nё Lёndёn Gjuhё Shqipe dhe Letёrsi

Mё 23.11.2015, u mbajtёn garat e diturisё nё lёndёn Gjuhё Shqipe dhe Letёrsi, organizuar nga prof. Hajrije Krasniqi. Vendi i parё – 10A Vendi i dytё – 10E Vendi i tretё – 10D photos More »

Prezantimi i Veprave Letrare

Prezantimi i Veprave Letrare

Më datën 16.11.2015, në kolegjin Mehmet Akif, u mbajtën prezantimet e disa veprave letrare të parapara në planprogramin mësimor. Salla e konferencave ishte hapësirë e përzgjedhur për prazantimin e veprave. Puna e More »

Rezultatet e Garës në Lëndën e Kimisë 2015

Rezultatet e Garës në Lëndën e Kimisë 2015

Ju njoftojmë se në pyetsorin e klasëve 8-ta janë anuluar pyetjet 47, 48, 49 dhe 50 pasi që këto tema nuk janë zhvilluar në të gjitha shkollat pjesëmarrëse. Vendimi është marrë nga More »

Prezantim i Suksesshёm i Aktiviteteve Kulturore Artistike

Prezantim i Suksesshёm i Aktiviteteve Kulturore Artistike

Nё sallёn e madhe tё kolegjit “Mehmet Akif’, mё 12.11.2015, Prof. Hajrije Krasniqi, Prof. Hatifete Raҁi, Zv. Drejtori Mehdi Gashi, Prof. Kenan Tahiraga, Prof. Driton Tiku organizuan program tё begatё dhe tё More »

 
28nentor

Urime 28 Nentori Dita e Flamurit

dituri

Garat e Diturisё nё Lёndёn Gjuhё Shqipe dhe Letёrsi

Mё 23.11.2015, u mbajtёn garat e diturisё nё lёndёn Gjuhё Shqipe dhe Letёrsi, organizuar nga prof. Hajrije Krasniqi.
Vendi i parё – 10A
Vendi i dytё – 10E
Vendi i tretё – 10D

photos

vepra

Prezantimi i Veprave Letrare

Më datën 16.11.2015, në kolegjin Mehmet Akif, u mbajtën prezantimet e disa veprave letrare të parapara në planprogramin mësimor. Salla e konferencave ishte hapësirë e përzgjedhur për prazantimin e veprave.
Puna e palodhshme e nxënësve me ndihmën e arsimtareve të Gjuhës Shqipe, Hajrije Krasniqi, Hatifete Raçi, ishte arsyeja e një prezantimi të suksesshëm.
Nxënësit nga klasa e dhjetё prezentuan veprat: – KANUNI I LEKË DUKAGJINIT; KËNGËT KRESHNIKE; HISTORIA E SKЁNDERBEUT; ILIADA: EPI I GILGAMESHIT: PROMETEU I MBЁRTHYER: BRETKOSAT.
Vendi i parё: Klasa e 10 D, me prezantimin e veprave: Epi iGilgameshit, Iliada, Komedia Hyjnore dhe Historia e Skёnderbeut
Nxënësit nga klasa e njёmbёdhjetё prezentuan veprat: HAMLETI, MAKBETHI, MBRETI LIR, DON KISHOTI, ROMEO E ZHULIETA, ANDROMAKA, FEDRA.
Nxënësit nga klasa e dymbёdhjetё prezentuan veprat: LAHUTA E MALCIS, ANDRRA E JETЁS, LUFTA DHE PAQJA, S’IKUR T’ISHA DJALЁ, VAJI I BYLBYLIT, Dr. GJILPЁRA.
Përkushtimi i fjalëve të librit u kuptua nga ndjenjat dhe emocionet që përcollën nxënësit.
Të gjithë nxënësit të cilët prezentuan u shpërblyen me ҪERTIFIKATA, me qëllim që nxënësit të lexojnë sa më shumë.
Me këtë aktivitet, nxënësit e kolegjit” Mehmet Akif”, kanë një porosi për të gjithë: Leximi është Ҁelësi i suksesit.

photos

chem2015

Rezultatet e Garës në Lëndën e Kimisë 2015

Ju njoftojmë se në pyetsorin e klasëve 8-ta janë anuluar pyetjet 47, 48, 49 dhe 50 pasi që këto tema nuk janë zhvilluar në të gjitha shkollat pjesëmarrëse. Vendimi është marrë nga komisioni dhe vlerësimi i përgjithshëm është bërë në bazë të numrit të pyetjeve të mbetura.

Chemistry Competition 2015 – Questions – 8 grades

Chemistry Competition 2015 – Questions – 9 grades

przntm

Prezantim i Suksesshёm i Aktiviteteve Kulturore Artistike

Nё sallёn e madhe tё kolegjit “Mehmet Akif’, mё 12.11.2015, Prof. Hajrije Krasniqi, Prof. Hatifete Raҁi, Zv. Drejtori Mehdi Gashi, Prof. Kenan Tahiraga, Prof. Driton Tiku organizuan program tё begatё dhe tё larmishёm kulturor – artistik e muzikor me prezantimin e projektit shkencor, prezantimi i shkollës, këgë, valle, recitime dhe shfaqja e komedisё “Vёllazёri e interes”.
Prezantimi i projektit filloi me thёnien e Leonardo da Vinҁit, nga nxёnёsja e klasёs 10F, Devleta Murati, shoqёruar nё sfond me njё muzikё tё lehtё:
“O ti qё fle, thuamё ҁёshtё gjumi? Gjumi i pёrngjan vdekjes. Atёherё, pёrse nuk bёn vepra, nё mёnyrё qё edhe kur tё vdesёsh t’u pёrngjash tё gjallёve, ndёrsa ti je gjallё dhe u pёrngjan tё vdekurve tё trishtuar?”.

photos