Category Archives: News

Exam Week Schedule

MACPRO GENIUS 2018 – Finalists

MACPRO GENIUS 2018 Finalists are announced. You can see the list by clicking the link below.

MACPRO GENIUS 2018 – Finalists

Njoftim

Ministria e Arsimit ka marrë vendim që për shkak të motit të ftohtë, të mërkurën të mos zhvillohet procesi mësimor në të gjitha shkollat e Kosovës.
“MASHT njofton te gjithe mesimdhenesit dhe nxenesit ne Republiken e Kosoves se me vendim te Ministrit z. Shyqiri Bytyqi, per shkak te kushteve te renda atmosferike, neser (28.02.2018) nuk do te mbahet mesim”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

Javën e Pavarësisë e përmbyllëm me mysafirët nga Amerika

Të enjten më 22 shkurt shkollën tonë e vizituan disa figura të rëndësishme Amerikane nga fusha e politikës dhe e sigurisë.
Patëm nderin të kemi mysafir: z.Patricio Ruiloba, znj.Debbie A. Rodella, z.David Kilguor, znj.Wendi Taylor, znj.Georgene Louis and z.William Robert Rehm.
Këto personalitete të larta Amerikane ndanë përvojat e tyre me nxënësit e Kolegjit “Mehmet Akif “ si dhe ndoqën dhe përcollën shumë aktivitete shkencore, teknologjike e matematike të organizuara nga nxënësit dhe mësimdhënësit tanë. Ata paten rastin që të shohin edhe ekspozitën dhe këndin e kujtimeve kushtuar përvjetorit Jubilar të Pavarësisë së Kosovës. Mysafirët tanë po ashtu në konferencën me nxënës folën për universitetet në SHBA dhe Kanada. Ishim të privilegjuar që i kishim këto personalitete në ambientet e Kolegjit Mehmet Akif.

photos

I pari i Federatës së Hendbollit në shkollën tonë

Kolegji “Mehmet Akif” pati nderin të mirëpres Kryetarin e Federatës së Hendbollit të Kosovës,z.Eugen Saraçini i cili njëkohësisht është edhe Drejtor i Informacionit në TV21.
Z. Saraçini gjatë takimit me nxënësit e shkollës sonë ndau përvojat e tij dhe foli rreth gazetarisë në Kosovë.

Photos